nft markt ontploft in het derde kwartaal blog

NFT-markt ontploft in het derde kwartaal

De NFT-markt heeft het afgelopen jaar verschillende records gebroken. De verkoopvolumes van de markt zijn in het derde kwartaal behoorlijk gestegen. De omzet lag acht keer hoger dan een kwartaal eerder. De verkoopvolumes stegen naar een recordbedrag van 10,7 miljard dollar. In het tweede kwartaal van 2021 werd er 1,3 miljard dollar omgezet op de wereldwijde NFT-markt, in het derde kwartaal ging het om 10,7 miljard dollar.

OpenSea spant de kroon

De non-fungible tokens (NFT’s) kunnen van alles zijn. Het kan gaan om digitale objecten, zoals een video, een verzamelkaart of een afbeelding. In de maanden augustus en september werden er bijzonder veel NFT’s verkocht. Het platform OpenSea wist een gigantische omzet van 3,4 miljard te genereren. De marktplaats staat dan ook te boek als de grootste en succesvolste NFT-marktplaats ter wereld. Je kunt hier alle NFT’s kopen die je maar kunt bedenken.

Ga direct naar OpenSea of lees onze OpenSea review.

Het feit dat de cryptocurrency in waarde wisten te stijgen gedurende de coronatijd is één van de belangrijkste redenen omtrent de NFT omzetstijging. De cryptomunten worden dan ook gebruikt voor de aankoop van de non-fungible tokens. De meeste NFT’s werden verkocht voor bedragen van minimaal 101 en maximaal 1000 dollar.

De succesvolste NFT’s

Het NFT-merk Art Blocks was in het laatste kwartaal verreweg het succesvolste op de NFT-markt. Het Amerikaanse project staat bekend om zijn algoritmische digitale kunstobjecten. Een kunstwerk van Art Blocks kost rond de 15.000 dollar per stuk. Daarnaast wist het videospel-gerelateerde Axie Infinity een bedrag van 776 miljoen dollar op te halen gedurende het derde kwartaal van 2021. Daarnaast werd er een NFT verkocht bij het veilinghuis Christie’s voor 69,3 miljoen dollar.