NFT Marketplace OpenSea ontslaat 20% van personeel

27-07-2022 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd

De Amerikaanse NFT-marktplaats OpenSea heeft een vijfde van zijn personeel ontslagen. De grootste oorzaak daarvan is de daling van het aantal NFT verkopen op het platform.

Ontslag is opmerkelijk na investeringsronde

Dat de cryptomarkt in zwaar weer verkeerd, is niemand ontgaan. Echter komt het ontslag voor velen als een shock, mede door de 300 miljoen dollar die begin dit jaar is binnengehaald met een investeringsronde. Er is niet precies bekend hoeveel mensen het bedrijf moeten verlaten. Wel is bekend dat er totaal zo’n 230 mensen bij de marketplace blijven werken.

Eerder was OpenSea al in het nieuws omdat het betrokken was bij een datalek. OpenSea waarschuwde zijn gebruikers dat er mailadressen zouden zijn uitgelekt, ervanuit gaande dat alle gebruikers getroffen zijn.  

 nft-marketplace-opensea-ontslaat-20-van-personeel.

Crypto en NFT-markt gaan door diep dal

Niet alleen OpenSea moet banen schrappen, ook Coinbase heeft vorige maand ruim 1100 mensen laten gaan. De oorzaak hiervan is de forse daling van de Bitcoin. De cryptomarkt gaat op dit moment door een diep dal, wat er ook voor zorgt dat de handel in NFT’s een stuk afneemt. In de financiële markten kan alles, dus het zal ons niet verbazen als de koersen binnenkort weer gaan stijgen. Deze crypto-dip kan ook een goed moment zijn om in te stappen.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!