NFT-karakter op de auto bij Red Bull in Abu Dhabi

NFT-karakter op de auto bij Red Bull in Abu Dhabi

De seizoensfinale van de Grand Prix in Abu Dhabi gaat bijna van start. Dit keer met wel iets heel bijzonders! Max Verstappen en Sergio Perez starten zondag 20 november met een NFT-karakter op de auto van Red Bull.

Red Bull Racing

Het is weer een succesvol seizoen voor het team van Red Bull Racing. Vanaf zondag is Red Bull Racing het eerste team ooit met een NFT-karakter op de auto. De nummers één en drie rijden met een opvallende sponsorsticker de rondes in de Grand Prix Abu Dhabi. Aan de zijkant van de Red Bull auto staat een afbeelding van het karakter Lei the Lightning Azuki. Vanuit een samenwerking met sponsor Tezos is gekozen voor dit karakter.

Red Bull is trots dat zij voor het eerst in de geschiedenis van de sport met een NFT-karakter op een Formule 1- auto mogen rijden. De Bitcoin en andere cryptocurrency hadden al eerder de Formule 1 bereikt, nu mogen de NFT’s zich in dit rijtje aansluiten.

Interesse in NFT’s blijft maar toenemen

Er komen vanuit alle hoeken en gaten bedrijven en sectoren die starten met NFT-projecten. Niet alleen bij de F1 maken NFT’s hun debuut. Vorige week lanceerde bijvoorbeeld Nike zijn eigen NFT-collectie. Ook Cristiano Ronaldo heeft net voor de start van het WK in Qatar zijn NFT-collectie bekend gemaakt. Hij is namelijk een samenwerking aangegaan met Binance, ’s werelds grootste exchange.

Lamborghini heeft onlangs zijn derde NFT-verzamelproject gelanceerd. Ook lieten PostNL en Visa van zich horen. Goed nieuws dus! De interesse in NFT’s blijft groeien.

Lees ook meer over NFT kopen, NFT verkopen of over Marketplaces.