nft galerie op the frame van samsung in sterrenrestaurant beluga blog

NFT-galerie op The Frame van Samsung in sterrenrestaurant Beluga

Met The Frame bevestigt Samsung nogmaals hoe mooi zij kunst en technologie met elkaar kunnen combineren voor een intense beleving. Het overtuigende bewijs hiervan is te zien in het Maastrichtse sterrenrestaurant Beluga, waar de NFT-expositie met digitale kunst zich voor deze gelegenheid huisvest. Op de NFT-expositie vormt The Frame het stralende middelpunt door diverse wereldberoemde NFT-kunstwerken van onder meer Bored Yacht Ape Club, Mad Dog Jones, Trevos Scott, Beeple en Rutger van der Tas breeduit en haarscherp zichtbaar te maken. 

NFT’s in een notendop

NFT is de afkorting van Non-Fungible Token, een digitaal object. In het geval van de NFT-galerie in Maastricht gaat het om digitale kunst, oftewel NFT-kunst

NFT-expositie tegelijk met TEFAF

De NFT-tentoonstelling in Beluga vond plaats tussen 24 en 30 juni 2022. De galerie met de meest bijzondere en spraakmakende digitale kunstobjecten ter wereld was bereikbaar via The Frame Art Store. Gedurende de tentoonstelling worden er in de galerie ook nog eens fascinerende NFT’s aan toegevoegd.  

Volgens Tonnie van Schijndel (Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux) is het geen toeval dat in restaurant Beluga juist nu aandacht wordt besteed aan deze vorm van kunst; heel Maastricht stond eind juni in het teken van kunst mede door de jaarlijkse internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF (The European Fine Art Fair).  

Expositie en uitleg over mogelijkheden van NFT’s

Tijdens een bezoek aan de expositie in het restaurant met Michelinster maak je niet alleen kennis met het bestaan van deze nieuwe kunstvorm, maar er wordt ook het één en ander uitgelegd over de werking en de technologie van het fenomeen. Mocht je erdoor geïnspireerd zijn geraakt, dan tref je het, want er zal ook worden uitgeweid over de toekomst en de mogelijkheden van deze steeds populairder wordende vorm van digitale kunst

Kunst via de app op The Frame tv’s van Samsung

Zoals eerder in dit artikel is benoemd wordt de kunst in de NFT-galerie tentoongesteld op The Frame tv’s van Samsung, dit is mogelijk met gebruikmaking van de Nifty Gateway NFT-app. Door de samenwerking met het grootste ecosysteem van de industrie in Nederland, oftewel door zich in het kader van de kunst te verbinden aan Blockchain Netherlands Foundation, wordt het bewonderen en verwonderen van kunst op de lifestyle tv’s op deze manier mogelijk gemaakt. Bezoekers krijgen natuurlijk zelf ook de mogelijkheid om NFT’s te kopen. Zonder te spoilen: Elke bezoeker van de galerie in Beluga krijgt een bijzonder NFT-cadeau mee. 

Samsung Electronics wil inspireren

Samsung Electronics wil vernieuwen en mensen inspireren. In de wereld van technologieën zoals tv’s, smartphones, huishoudelijke apparaten, tablets, netwerk systemen en LED-systemen, blijven zij met hun focus op de toekomst, hun vernieuwende technologieën en ideeën, de koplopers.