Fortnite

Na samenwerking met EA Sports gaat Nike nu samenwerken met Fortnite

Nike doet goede zaken in de NFT/Web3-wereld. Waar we afgelopen week al aankondigde dat Nike de samenwerking aanging met EA Sports, slaat het grote merk nu de handen ineen met het populaire Fortnite.

Fortnite razend populair

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Fortnite. Een razend populair computerspel dat werd uitgebracht in 2017. Het is een survivalspel waarin de speler een personage bestuurt. Het spel behoort tot één van de populairste computergames ooit. De samenwerking tussen Fortnite en Nike wordt daarom ook met open armen ontvangen.

Het project genaamd Airphoria is een virtuele wereld gerelateerd aan Air Max en deze wereld is tot en met 27 juni beschikbaar op Fortnite. Fortnite spelers die langer dan 10 minuten actief zijn op het eiland Airphoria, ontvangen de digitale sneaker Air Max 1 ’86 Black Bling in het spel.

Achievements

Spelers krijgen ook de mogelijkheid een achievement te behalen door hun Epic Games en Nike-accounts te koppelen op .SWOOSH, het NFT-platform van Nike. Dit heeft geen geldwaarde, maar bezitters van dit achievement krijgen wel als eerste toegang tot toekomstige virtuele Air Max collecties op .SWOOSH.