Mogelijk plagiaat bij NFT-bedrijf achter Bored Ape Yacht Club

Mogelijk plagiaat bij NFT-bedrijf achter Bored Ape Yacht Club

Yuga Labs is beschuldigd van plagiaat. Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie van de Bored Ape Yacht Club (BAYC). Dit is een wereldberoemde NFT-collectie. Het bedrijf zou zijn logo, een schedel van een wolf, gehaald hebben van een tekeningen website. Dit logo is waarschijnlijk op illegale wijze eigen gemaakt.

Crypto logo gestolen?

Een NFT-artiest zag toevallig dat het logo van Bored Ape Kennel Club bijna hetzelfde was als de afbeelding van een tekening op de website van ‘Easy Drawing Guides’. De tekening van de website stond al online in april 2021. Daarna, in juni 2021, kwam pas het logo van Bored Ape Kennel Club op het internet te staan.

Easy Drawing Guides zegt geen toestemming te hebben gegeven om de tekening van een schedel van de wolf te gebruiken. “Het intellectuele eigendomsrecht van de tekening is van Easy Drawing Guides, omdat het onze originele tekening is en daarom beschermd is door onze voorwaarden”. Het blijkt zelfs dat Yuga Labs een trademark op het logo heeft. Op dit moment heeft Yuga Labs nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Waarde van BAYC nog niet gedaald

De beschuldigingen aan het bedrijf achter de beroemde NFT-collectie hebben een nare bijsmaak. De gehele NFT-markt is bestemd om het illegale gebruik van intellectueel eigendom te voorkomen. Laat hier Yuga Labs nou net beschuldigd van worden.

De waarde van de Bored Ape Yacht Club is tot op heden nog niet gedaald, ondanks dat ze op dit moment negatief in het nieuws zijn. In oktober 2023 kwam Yuga Labs ook al negatief in het nieuws. De Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) hield het bedrijf goed in de gaten. Er waren geruchten dat NFT’s van Yuga Labs niet-geregistreerde effecten zouden zijn. De beschuldigingen hebben tot op heden nog niet geleid tot een officiële aanklacht.