lionel messie voetbal argentinie nft

Lionel Messi vereeuwigd in NFT

De voetballegende Lionel Messi heeft ook zijn eerste stappen gezet in de wereld van de non-fungible tokens (NFT). Het project ‘Messiverse’ werd kortgeleden gelanceerd op het splinternieuwe platform ‘Ethernity’. Het blockchain-platform biedt gebruikers toegang tot officiële NFT’s met een licentie. Het Messiverse project bestaat uit een verzameling crypto-kunstwerken van de Australische ontwerper BossLogic. De ontwerper was eerder werkzaam voor Disney en Marvel bij de ontwikkeling van tekenfilms.

NFT-kunstwerken van Messi

De artiest heeft een viertal portretten gemaakt van de voetbalicoon Lionel Messi. Het zijn geen ‘normale’ portretten. Er is gekozen voor bijvoorbeeld een buitenaarde stijl, een bionische stijl, de toekomst en het verleden. Daarnaast is er ook een verwijzing terug te vinden naar de Copa America-winst van de Argentijnse superster. Het eerste digitale kunstwerk heeft de titel ‘The Golden One’ gekregen en verwijst naar de gouden reputatie van de voetballer. Enkele andere kunstwerken zijn getiteld ‘Man From Tomorrow’, ‘Man of the Past’.

The King Piece

Het derde kunstwerk van BossLogic kreeg de naam ‘The King Piece’. De superster gaat in het kunstwerk terug naar de tijd dat koningen over koninkrijken regeerden. De verklaring is dat Messi de overheerser is van zijn generatie als voetballer. De laatste titel is nog onduidelijk, maar moet verwijzen naar de winst op de Copa America. Het was voor de eerste keer dat Messi met zijn land een grote prijs wist te winnen. Het laatste kunstwerk moet dus nog uitkomen. Kijk ook eens op de pagina over hoe je een NFT kunt kopen.

Unieke kans voor BossLogic

BossLogic kijkt tevreden terug op zijn samenwerking met Messi. “Over het algemeen wilde ik dat de kunstwerken subtiel en toch impactvol zouden zijn. Werken binnen de NFT-ruimte gaf de mogelijkheid om nieuwe dingen te doen en samen te werken met mensen waarvan ik nooit had gedacht dat ik de kans zou krijgen”.

PSG Fantokens

De cryptocurrency krijgt een steeds groter aandeel binnen de voetbalwereld. Diverse topclubs lanceerde al een eigen cryptomunt, waaronder Paris Saint-Germain. De nieuwe club van Messi bracht de PSG fantoken uit. De Argentijnse voetballer kreeg bij zijn komst ook een groot deel van de beschikbare cryptomunten toegewezen. De Franse topclub maakte echter niet bekend om hoeveel fantokens het ging.