Lionel Messi NFT

Lionel Messi investeert in NFT en Web3-startup

Er is een nieuwe startup in de NFT- en Web3 wereld: Matchday. De startup mag in zijn handen klappen, want niemand minder dan Lionel Messi heeft geïnvesteerd in Matchday. Althans, zijn investeringsfirma Play Time dan.

Niet zijn eerste kennismaking met NFT-wereld

Slechts enkele maanden geleden won de spits nog het Wereldkampioenschap in Qatar, maar naast het feit dat hij op het veld laat zien wat hij kan, is hij ook buiten de velden actief. Toch is dit niet de eerste keer dat Messi kennis maakt met de NFT-wereld. Messi is namelijk ambassadeur van Sorare, het bekende NFT-voetbalspel waar je digitale kaarten van voetballers kunt verzamelen. Ook is hij ambassadeur van fan token platform Socios.

Flinke bedragen

De wereld van Web3 sport gaming mag dan nog niet zo heel bekend zijn, er gaan wel ontzettend hoge bedragen in om. Sorare wist al eerder officiële licenties van honderden teams en internationale voetbalcompetities te bemachtigen. Matchday verkreeg al een officiële licentie van de FIFA en de FIFPRO-spelersbond.

Het vermogen van Sorare werd in 2021 geschat op 4,3 miljard dollar en het platform haalde 680 miljoen dollar aan investeringen op. Absurde bedragen die hoop geven voor andere platformen die zich ooit in Web3 sport gaming willen mengen.