Lamborghini gaat samenwerking aan met NFT-marktplaats

Lamborghini gaat samenwerking aan met NFT-marktplaats

NFT-marktplaats Veve gaat een samenwerking aan met de autofabrikant Automobili Lamborghini uit Italië. Dit hebben beide bedrijven onlangs bekend gemaakt. Ze gaan digitale verzamelobjecten van de sportwagens van Lamborghini uitbrengen.

Fans krijgen een nieuwe ervaring met Lamborghini

Mede-oprichter van VeVe, Dan Crothers, zegt dat hij enthousiast is om de fans van Lamborghini op een nieuwe manier een ervaring te bieden met hun favoriete auto.

De NFT-collectie van Lamborghini bevat het Huracán STO-model met een aantal zeldzaamheidskenmerken. Wanneer een liefhebber een NFT heeft gekocht, kan deze geplaatst worden in de virtuele showrooms van de app. Ook kunnen ze de NFT op Veve socials plaatsen om zo hun auto in de echte wereld te bekijken en te ‘rijden’ op straat.

“Een Lamborghini bezitten, of zelfs gewoon besturen, is een droom van velen. Het mooie van onze gemeenschap van gepassioneerde verzamelaars is dat ze dol zijn op verzamelen, maar we hopen ook dat dit autoliefhebbers gaat inspireren om ook in de wereld van digitale verzamelobjecten te stappen”, zegt Crothers.

Web3

Lamborghini heeft vaker NFT’s uitgebracht. In oktober vorig jaar lanceerde ze voor de derde keer op rij een digitale NFT-verzamelproject uit de serie ‘The Epic Road Trip’. Lamborghini is niet het enige luxe autobedrijf dat de Web3 betreedt. Porsche bracht vorige maand ook een reeks NFT’s uit en kwam ook aan boord van de Web3.