NFT algemeen

Komt er binnenkort weer een NFT-hype?

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat er binnenkort een nieuwe NFT-hype plaats gaat vinden. Er is namelijk weer een nieuwe golf aan Bitcoin NFT’s terug te vinden in de blockchain. Het gaat om een nieuw protocol waarmee het mogelijk is data in de blockchain te zetten: Stamps.

Stamps

Stamps, wat staat voor Secure Tradeable Art Maintained Securely, zijn stempels die het mogelijk maken om data op te slaan op duizenden Bitcoin nodes. Maar in plaats van NFT’s opslaan, gaat het bij de Bitcoin Stamps iets anders. Zij gebruiken hiervoor spendable transaction outputs. En door dat te doen, worden de gegevens op een manier bewaard dat het haast onmogelijk is om uit een full node te filteren. Gegevens worden hierdoor voor altijd, onveranderlijk, bewaard.

Andere richting op

Met de komst van NFT’s op het Bitcoin netwerk gaat het een andere richting op dan de blockchainplaatjes op Ethereum. Stamps staan op iedere node. Het kan voor altijd bewaard worden in de meest veilige database die er is. Op dit moment zijn de Stamps pixelkunst, maar je kan er tokens van maken. Sinds de lancering op 7 maart zijn er al ruim 8000 gemaakt. Je kan dus stellen dat er een NFT-hype aankomt, maar dan op het Bitcoin netwerk.