nieuws NFT

Is het eind van de NFT-hype nabij?

Met het instorten van de cryptomarkt nam ook de interesse in NFT’s af. De vraag is nu: is het eind van de NFT-hype nabij? Er is namelijk een gigantische NFT-conferentie in Los Angeles gecanceld. We vertellen je meer.

Proof of Conference

Van 11 tot en met 13 mei 2023 zou de grote stad Los Angeles het decor zijn voor de NFT-conferentie Proof of Conference. Het evenement bleek alleen geen groot succes, het is namelijk afgelast. Maar waar komt dat precies door? Komt er een eind aan de NFT-hype?

Dat denken we niet. Er was simpelweg te weinig animo voor het evenement. Een kaartje kost namelijk 1.5 ETH, wat gelijk staat aan 2350 euro. Dit was de prijs voor ‘gewone’ bezoekers. Bezitters van de Moonbirds NFT (de bijbehorende NFT van dit evenement) kregen 50% korting op de toegangsprijs. Ter vergelijking: een Moonbird NFT kost op OpenSea meer dan 10.000 euro.

Te duur

Een toegangsticket mag dus wat kosten. En het blijkt voor veel NFT-liefhebbers dus ook té veel. Want met alleen een ticket ben je er vaak nog niet. Denk ook aan de kosten van een vliegticket, een hotel en daarbij nog het eten en drinken. Het totaalplaatje loopt al gauw in de duizenden euro’s. Daarom gaat er een streep door het Proof of Conference evenement.

Is de NFT-hype voorbij?

Hoewel de cryptomarkt steeds meer lijkt aan te trekken, blijft de NFT-markt nog achter. De grootste hype is geweest, maar ook de NFT-markt kan zo maar weer eens een opleving krijgen. In de financiële sector kan het met de seconde veranderen. Op NFT.nl blijf je op de hoogte van het laatste NFT- en cryptonieuws.