Interesse in NFT neemt toe

Interesse in NFT’s blijft maar toenemen

De maand oktober leek op het oog een niet al te beste maand voor de NFT-markt. Er was een flinke afname van de NFT-handelsvolumes en verkooptellingen. Er is echter ook goed nieuws. Uit een rapport van analysebedrijf DappRadar blijkt dat de vraag naar NFT’s, nog steeds toeneemt. Vooral bij Solana is dit het geval.

Veel nieuwe gezichten

Het rapport van DappRadar van 3 november laat zien dat er een forse stijging zit in het aantal unieke NFT-handelaren. Het gaat hier om zo’n 1,1 miljoen mensen. In september waren er nog ongeveer 950.000 handelaren, dit is in oktober met ruim 18% gestegen. In absolute getallen betreft het hier een stijging van 160.000 nieuwe gezichten in de NFT-handelaren wereld!

Dit soort cijfers geven aan dat de belangstelling van nieuwe mensen in de NFT-markt nog steeds aan het groeien is. Ondanks het mindere handelsvolume en aantal verkopen in oktober, is dit  een positief teken aan de wand. DappRadar zegt hier het volgende over: “De stijging van het aantal unieke handelaren geeft aan dat nieuwe mensen de NFT-markt betreden en dat er nog steeds veel vraag naar is.”

Wat is een NFT ook alweer?

Wat is een NFT (Non Fungible Token)? Een non fungible token (NFT) is een uniek bestand dat staat opgeslagen op een digitaal kasboek, ook wel blockchain genoemd. Elke NFT staat voor een uniek digitaal artikel of item dat niet vervangbaar (fungible) is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld geld of Bitcoins die je wél gewoon vrij en oneindig voor elkaar kunt inwisselen. Je ziet NFT’s veel in de kunstwereld, gameswereld.Steeds meer branches beginnen aan NFT-projecten. Zo maakte recent Warner Bros de eerste NFT-film van de Lord of the Rings.

Eén partij noteert een omzetstijging van 170%

In oktober daalde de verkoop van NFT’s op Solana (SOL) met zo’n 50%. In november kan het echter weer goedkomen, dit heeft alles te maken met de uitgestelde onthulling van het y00ts-kunstwerk. Veel van de handel op Solana draait namelijk om de y00ts, de opvolger het DeGods-project op Solana. Wat de y00ts-collectie bijzonder maakt is dat het zo’n 15.000 unieke profielfoto’s bevat. Elk met een geheel andere samenstelling van eigenschappen.

Een aantal dagen geleden ging het handelsvolume voor NFT’s op Solana flink de lucht in. Het steeg naar 170% procent ten opzichte van de vorige periode. Deze cijfers komen van NFT-marktplaats Tiexo. Het handelsvolume nam toe naar zo’n 229.000 SOL. Dit komt neer op een totale waarde van $7,5 miljoen.

Socials

Solana’s NFT-s maken ook hun debuut op social media. Net als Polygon (MATIC) heeft ook Solana (SOL) nu volledige support van Solana NFT’s op Instagram en Facebook. Het is nu  mogelijk voor gebruikers om hun Solana Wallet te verbinden met deze social mediakanalen.

Lees ook meer over NFT kopen en NFT verkopen en bekijk welke NFT marketplaces beschikbaar zijn!