Influencer verliest alles

Influencer verliest crypto via Google-advertentie

Een bekende NFT-influencer is slachtoffer geworden van internetinbraak. Deze hack vond plaats via Twitter, dit maakte de influencer die bekend staat op Twitter onder de naam ‘NFT God’ bekend. NFT God is slachtoffer geworden via een phishing bericht.

NFT-influencer verliest Mutant Ape NFT, Ethereum en cryptomunten

De NFT-influencer, ook wel Alex genoemd, heeft op een Google-advertentie geklikt. Dit bleek een phishing bericht waarmee hackers toegang krijgen tot privégegevens. In dit geval kregen de internetcriminelen onder meer toegang tot de crypto wallets van NFT God.

Nadat Alex op een advertentie had geklikt kreeg hij een gevoel dat er iets niet klopte. De influencer gebruikte twee van zijn Twitteraccounts om phishing berichten te tweeten. Na een paar minuten heeft Alex de tweets verwijderd, maar dit was waarschijnlijk al te laat.

Het gevoel van de influencer werd bevestigd. De hackers kregen toegang tot zijn Opensea wallet. Deze is inmiddels helemaal leeggehaald. De internetcriminelen zijn daardoor negentien Ethereum (ETH) rijker geworden. Daarnaast hebben ze een Mutant Ape NFT weten te bemachtigen, ter waarde van ongeveer zestien EHT. Alex mist daarnaast ook veel cryptomunten. In totaal gaat het om een minimale waarde van 55.000 dollar die de NFT-influencer nu moet missen.

NFT God is gedeeltelijk verantwoordelijk

Alex zegt dat hij een ‘levensveranderend deel’ van zijn nettowaarde kwijt is. De verantwoordelijkheid neemt hij voor een deel op zich. NFT God vindt dat hij te roekeloos is geweest. Hij had zijn wallet beter moeten beveiligen. De influencer maakte wel gebruik van een hardware wallet, maar hij had hem geconfigureerd zodat hackers makkelijk toegang kregen tot zijn wallet.

Google probeert hackers te dwarsbomen

Het komt vaker voor dat Google-advertenties gebruikt worden door internetcriminelen. Op 12 januari jongstleden waarschuwde cybersecurity bedrijf Cyble voor malware die werd verspreid met advertenties van Google.

Google probeert al het een en ander om internetcriminelen te dwarsbomen. Ze werken samen met betrouwbare adverteerders en partners. Dit ter voorkoming van de verspreiding van Malware. Ook heeft google een ‘unieke technologie’ om malware te detecteren.

Google waarschuwt de gebruikers van crypto. Wees alert en op je hoede, hackers proberen elke keer weer hun slag te slaan en bedenken nieuwe manieren om aan crypto te komen.