Bored Ape Yacht Club NFT

Hollywoodsterren aangeklaagd wegens Bored Ape NFT

De Bored Ape Yacht Club is een van de bekendste NFT-verzamelingen. Er zijn dan ook veel beroemdheden met een eigen Bored Ape. De verzameling leeft vooral onder grote Hollywoodsterren zoals Madonna, Snoop Dogg en Justin Bieber. Deze sterren worden nu aangeklaagd.

Sterren werden betaald om te promoten

Als je er goed over na gaat denken, is het eigenlijk heel logisch. Anno 2022 is er vrijwel geen Hollywood-ster te vinden die ergens reclame voor maakt, zonder dat daar een prijskaartje aanhangt. Zijn die er wel, dan zijn ze op één hand te tellen. Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club, heeft celebrities betaald om Bored Apes te promoten. Dit resulteerde in een flinke stijging in de koers. Er was een korte periode van grote interesse, maar daarna zakte de koers weer.

Adonis Real en Adam Titcher, Bored Ape investeerders – beweren dat zij opgelicht zijn omdat er niet duidelijk genoeg is gecommuniceerd dat de bekende personen die de NFT’s aanprezen, daarvoor betaald werden. Daarom klagen zij de sterren nu aan. Het is voor Yuga Labs zeker niet de eerste keer dat zij worden aangeklaagd. Het bedrijf moest in juli dit jaar al eens voor de rechter verschijnen.

Muzikanten, sporters en acteurs

Snoop Dogg en Queen of Pop Madonna zijn niet de enige bekende sterren die aangeklaagd worden. Ook bekende sporters en acteurs hebben zich de afgelopen tijd beziggehouden met de verveelde apen. Hou je vast voor een flinke lijst met bekende personen die aangeklaagd zouden zijn: Justin Bieber, Paris Hilton, DJ Khaled, The Weeknd, Stephen Curry, Serena Williams, Jimmy Fallon, Kevin Hart en Gwyneth Paltrow. En waarschijnlijk is dat nog niet alles.

Of en wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend.