nft-kopen-beginnen-start

Hoe begin je met NFT?

Starten met NFT

Als je al een beetje thuis bent in de wereld van cryptocurrency is de stap naar NFT snel gemaakt. Toch is het ook voor absolute beginners niet heel ingewikkeld om te starten met NFT. Je kunt na een paar simpele stappen al aan de slag met het kopen van je eerste NFT!

ETH en crypto wallet

Om een NFT te kunnen kopen heb je eerst een plek nodig om de keys van je cryptocurrency en NFT’s veilig op te slaan. Je eerste stap is dus het kiezen van een geschikte cryptocurrency wallet om mee te starten. Je kunt een digitale crypto wallet gebruiken, maar er zijn veel mensen die een fysieke crytpo wallet prefereren die je kostbare bezitten ook ‘offline’ bewaart.

Ook heb je een startbedrag aan cryptocurrency nodig. Je kunt je euro’s niet direct gebruiken om een NFT te kopen. Je zult je euro’s eerst in moeten wisselen voor cryptogeld, en deze in een wallet bewaren. Op dit moment is de cryptocurrency ETH (Ethereum) de meest gangbare eenheid voor het kopen van NFT’s. Belangrijk: zorg er dus voor dat de crypto wallet die je kiest niet alleen de opslag van ETH ondersteunt, maar ook compatibel is met NFT’s.

NFT Marketplace

Nu je een wallet vol cryptocurrency hebt kan je de markt op! NFT’s worden niet op één centrale plek aangeboden. Er zijn talloze plekken waar je een NFT kunt kopen. Elke Marketplace is anders, en biedt ook verschillende soorten NFT’s aan. Zo zal je op de ene NFT Marketplace bijvoorbeeld alleen maar kunst van gerenommeerde artieste kunnen kopen, terwijl andere NFT Marketplaces juist meer een soort plek zijn waar ook beginnende NFT-makers hun waar aan kunnen bieden.

Een aantal van de populairste NFT Marketplaces van dit moment: