Rihanna Superbowl

Hit van Rihanna geveild als NFT met royalties

Popster Rihanna heeft al heel wat hits gescoord in de afgelopen jaren. Op zondag 12 februari verzorgde de zangeres de halftime show van de Super Bowl, de American Football-finale die ieder jaar gespeeld wordt. Haar nummer B*tch Better Have My Money werd in aanloop naar de Superbowl geveild als NFT.

Web3 music startup

De NFT werd aangeboden door Web3 Music Startup Anotherblock, wat ervoor zorgde dat houders van de NFT gedeeltelijke streaming-royalties konden ontvangen. Anotherblock, een vrij nieuw platform, werkt samen met artiesten, producenten en schrijvers en doet afstand van kleine stukjes streamingsrechten, welke weer worden aangeboden als NFT’s. En met succes.

Deputy schenkt deel van streaming-royalties

Deputy, de muziekproducent die samen met Kanye West, Travis Scott en Wondagurl Rihanna’s hit B*tch Better Have My Money produceerde, schenkt een deel van de streaming-royalties aan verzamelaars via een ander blok.

Toen het nummer voor het eerst werd uitgebracht werd het triple platina Inmiddels zijn er bijna 1 miljard streams verzameld op alle platformen waar muziek gestreamd kan worden. Van de NFT waren 300 exemplaren beschikbaar en gingen de deur uit voor 210 dollar per stuk. De eigenaren van de NFT ontvingen 0,0033% van de streamingsrechten van het nummer. NFT-houders ontvangen naar verwachting op 16 februari de eerste uitbetaling.

De collectie was een groot succes en binnen enkele minuten uitverkocht.