NFT staking

Het staken van NFT’s: hoe werkt dat?

Staken is populair onder crypto fans vanwege het extra rendement wat erover te verdienen valt. Maar ook met non-fungible tokens kun je staken op verschillende platformen. Door jezelf te verdiepen in cryptocurrency kan er een nieuwe wereld voor je opengaan. Het is mogelijk om geld te verdienen, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Als je eenmaal iets aangeschaft hebt, is het een kwestie van uitbetalen op het juiste moment. Let wel, dit geeft uiteraard geen garantie tot winst. Met sparen konden mensen vroeger ook rijk worden omdat de rente flink aan de maat was. Maar ook sparen maakt tegenwoordig niet meer zo rijk als vroeger. Het staken van de NFT is een nieuwe en innovatieve manier van beleggen.  

Hoe werkt NFT-staking?

Kort gezegd wordt de NFT meer waard als je gaat staken met deze crypto. Je hebt met zowel waardestijging als met beloning te maken. De NFT is een soort eigendom van iemand die deze digitaal heeft gemaakt. Dit kunnen afbeeldingen zijn, maar ook werk van fysieke producenten naast digitaal werk. Je NFT’s staken doe je door ze op “On Hold” te zetten voor een bepaalde periode. De NFT blijft van jou en je ontvangt rewards voor het vastzetten van de NFT. Het heeft wel wat weg van sparen met rente.

Echter zijn de platformen met NFT-protocollen niet zo centraal als banken waardoor je juist meer succes kunt hebben. Het hangt van de blockchain af of NFT’s wel of niet gestaakt kunnen worden. Echter is de mogelijkheid niet op elk platform aanwezig. De NFT richt zich op doelgerichte kopers. Dit werkt anders dan bij cryptomunten waarvoor miljoenen kopers en verkopers zijn. NFT’s verkopen is daarom lastiger. Maar het staken van dit product is daarom juist weer een stuk aantrekkelijker. Als de NFT niet verkocht wordt, kun je er dus op een andere manier geld aan verdienen.  
 
Maak altijd eerst een wallet aan, pas dan kun je gaan staken. Je koopt de NFT en bergt deze veilig op in je crypto portemonnee. Zo werkt de NFT ook beter op het blockchain platform. Selecteer “staken” op het platform om de munt te staken en hier winst over te behalen. 

Diverse beloningen

Je kunt zowel NFT’s als tokens winnen als beloning voor het staken. Elk platform stelt andere eisen voor het staken en uitbetalen. Verstandig is om jezelf hierin eerst goed te verdiepen. Je kunt de tokens en NFT’s zelfs om laten zetten in euro’s. De platformen die het staken van NFT’s mogelijk maken worden ook wel DAO’s genoemd. Je kunt hier zelf je eigen inbreng ingeven als het om bestuurlijke taken gaat. Naast staken kun je dus invloed uitoefenen en meebeslissen in voorstellen van andere personen. Dit kun je zelf echter bepalen. Je moet wel de juiste NFT op zak hebben en een bedrag investeren dat je kunt missen. Daarna gaat de automatische piloot voor je aan het werk en kun je je zakken vullen met een passief inkomen als je geluk hebt. Daarnaast kun je ook met diverse games NFT’s staken die je in bezit hebt.  
 
Denk aan de Meka Apes Game waar je een NFT koopt en deze staakt voor een beloning van 1000 $OG op verschillende dagen. Met schommelende koersen kun je bovendien wat minder risico nemen door de NFT deels uit te laten betalen en deels in het spel te laten circuleren. Je kunt wel 50 dollar per dag netto verdienen met Robo’s. Dat kan dus een behoorlijke winst op jaarbasis opleveren. De NFT robo’s doen het werk voor je. Als je geluk hebt, zie je op een passieve manier je rendement omhooggaan.  
 
Staken van NFT’s brengt net als het verkopen en staken van andere coins risico met zich mee. Het is van belang dat je eerst goed advies inwint voordat je begint te staken met crypto of met NFT’s. Er kunnen oplichters actief zijn die een rugpull activeren. Ze halen het systeem offline en nemen de investering mee. Jij blijft vervolgens met lege handen achter. De tokens zijn dan niets meer waard. Oplichters hebben de boel verduisterd en zijn er zelf rijk mee geworden. Verder zijn koersschommelingen en lage waarden een gevaar. De NFT kan op een ongunstig moment vaststaan en dalen in waarde. Je kunt verlies dan bijna niet voorkomen.