nieuws NFT

Het laatste NFT-nieuws op een rijtje (week 5 2023)

Een nieuwe maand van 2023 is aangebroken en ook deze week is er weer een hoop gebeurd in de crypto- en NFT-wereld. We zetten het laatste NFT-nieuws voor jou op een rijtje.

Sorare zoekt samenwerking op met Premier League

Sorare is een blockchainplatform waar je digitale kaarten van voetballers kunt verzamelen, verhandelen en gebruiken in fantasy footballgames. Het platform heeft al samenwerking met veel verschillende competities en de Premier League was de enige grote competitie die nog ontbrak. Tot op heden. Sorare maakte recentelijk bekend de samenwerking met de grootste competitie van Engeland aan te gaan. De samenwerking zou vier jaar duren en is in totaal 120 miljoen Pond waard, omgerekend 150 miljoen euro.

Meer weten over Sorare? Neem dan een kijkje op onze Sorare pagina.

Hack NFT-collectie Azuki

Azuki, een op Ethereum gebaseerde NFT-collectie, werd vorige week slachtoffer van een grote hack. Community Manager Emily Rose liet in een tweet weten dat het Twitter-account van Azuki is gehacked. Er werd een kwaadaardige tweet met daarin een link de wereld ingebracht waarin Azuki volgers zou vragen ‘land te claimen in The Garden’, het metaverse-platform van de NFT-collectie.

Er werd in 30 minuten meer dan 750.000 dollar gestolen. Ook zijn er 11 NFT’s en meer dan 3,9 Ethereum buitgemaakt.

Amazon binnenkort te vinden in de wereld van Web3?

Er gaan geruchten dat Amazon zijn intrede wil maken in Web3. Althans, dat is wat Blockworks beweert op basis van gesprekken met anonieme bronnen. Amazon zou zich binnen Web3 vooral willen focussen op blockchain gaming en NFT’s.

Mocht Amazon Web3 binnen treden, zou dat de crypto industrie alleen maar ten goede komen. Amazon is wereldwijd een ontzettend groot bedrijf en kan een gigantische impact maken binnen de NFT-markt. Er zijn verder nog weinig details bekend. Uiteraard houdt NFT.nl je op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de NFT-wereld.