GTA V

Geen NFT’s meer te zien in GTA5

Eén van de bekendste games ooit heeft besloten een einde te maken aan NFT’s en cryptocurrencies die bij het spel gebruikt werden. Ontwikkelaar Rockstar Games is met dit bericht naar buiten gekomen. Grand Theft Auto (GTA) is een videogame die al tien jaar lang door veel gamers gespeeld wordt. Het is zelfs één van de populairste games ooit. In het spel maakte spelers al jaren gebruik van eigen onlineservers. Dit worden ‘role-playing servers’ genoemd. In deze servers speelde de NFT’s en crypto’s een rol.

NFT’s bij GTA

Lang niet bij alle servers wordt er gebruik gemaakt van NFT’s. Dit komt bij enkele ‘role-playing servers’ voor. De NFT’s worden hier gebruikt om het bezit van bepaalde speciale game-items aan te geven. Voorbeelden hiervan zijn wapens of speciale voertuigen die een speler in bezit krijgt.

Rockstar Games is niet de eerste die besluit het gebruik van NFT’s aan banden te leggen. Microsoft verbood afgelopen zomer ook het gebruik van Web3 elementen in het spel Minecraft. Als reden voor dit besluit geeft Rockstar Games aan dat ze de ‘commerciële exploitatie door spelers die GTA spelen tegen willen gaan. Vandaar het besluit dat NFT’s en cryptocurrencies verboden worden.

NFT’s voor games hebben wel toekomst

Een van de organisaties die gebruik maakte van NFT’s op een eigen onlineserver bij GTA is het Braziliaanse bedrijf: Loud. Dit bedrijf heeft van Rockstar het bericht gehad dat ze zaken moeten veranderen in verband met het verbod op de NFT’s. Directeur van Loud, Matthew Ho, zegt hierover het volgende:

“Deze ervaringen zijn gecreëerd als test en hebben niks te maken met de originele game ervaring van het spel. We hebben het model succesvol gevalideerd en kijken ernaar uit om dit soort dingen toe te passen op andere platformen”.

Bij GTA en Minecraft zijn NFT’s voorlopig verleden tijd. Bij andere spellen worden NFT’s juist wel geïntroduceerd. NFT’s lijken juist voor de game sector uitermate geschikt. We gaan zien wat de toekomst brengt voor NFT’s in de game industrie. We houden het in de gaten.