Foutje bedankt verzamelaar biedt per ongeluk bijna 200.000 dollar

Foutje bedankt: verzamelaar biedt per ongeluk bijna 200.000 dollar op gratis NFT

Een verzamelaar van NFT’s heeft ruim 188.000 dollar geboden op een gratis NFT. De liefhebber van Nonfungible tokens bood honderd Ethereum (ETH) op een NFT. Het bod werd gedaan via marktplaats OpenSea op een Genesis NFT. De prijs voor een NFT was ongeveer 0,04 Ethereum. Foutje, bedankt dus.

De verzamelaar had naar alle waarschijnlijk honderd dollar willen betalen maar hij toetste honderd Ethereum in. Het ging om een open aanbod, iedereen had dit bod dus kunnen accepteren. De kans is klein dat het om een wash trade ging.

Wat is een wash trading?

Wash trading is een vorm van marktmanipulatie waarbij een platform tegelijkertijd dezelfde financiële instrumenten verkoopt en koopt, waardoor een verkeerde indruk van marktactiviteit wordt gewekt zonder marktrisico’s te lopen of de marktpositie van het platform te veranderen.

In dit geval kan een cryptoplatform op neppe wijze handelsvolume realiseren. Het lijkt dan dat een bepaalde NFT erg populair is, terwijl dat helemaal niet het geval is. In het geval van de verzamelaar die ruim 188.000 dollar bood op een bijna gratis NFT lijkt dit niet van toepassing. Hier ging het namelijk om een open aanbod en iedereen die eigenaar was van een Genesis NFT had zijn NFT kunnen verkopen voor honderd Ethereum. Daarnaast is het zo dat de snelste reactie (bijna) altijd wint.