Argentinie fan token

Fan-token Argentinië daalt fors na nederlaag tegen Saoedi-Arabië

Het Argentijnse elftal begon niet goed aan het WK in Qatar. De Argentijnen verloren met 1-2 tegen Saoedi-Arabië. Dit zagen niet veel mensen aankomen. Zeker niet de eigenaren van de Argentijnse Fan-token. Deze uitslag had dan ook gelijk invloed op de fan-token. Al snel daalde de koers van de Argentinië Association Fan Token (ARG).

ARG-token daalt 31 procent

Aan het begin van de wedstrijd was de ARG-token ongeveer 7,21 dollar waard maar zodra de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf daalde de koers onmiddellijk. In een razendsnel tempo daalde de koers 31 procent. De ARG-token daalde tot 4,96 dollar. Volgens de website van Coingecko deed de Argentijnse token het beter in waarde dan een andere fan-token van de nationale teams die meedingen voor de WK-titel. Dit kwam dus echt als een verrassing.

The Saudis NFT collectie stijgt met 387 procent

Je kunt wel stellen dat deze wedstrijd flinke impact heeft op de crypto-markt. Aan de kant van de Saoediërs ging het heel wat beter. Na de onverwachte overwinning op de Argentijnen steeg de NFT-collectie van ‘The Saudis’ met 387 procent. Deze collectie is alleen niet verbonden aan het nationaal elftal en de regering van Saoedi-Arabië.

Fan-tokens van andere nationale elftallen

Ook zijn er fan-tokens beschikbaar van andere nationale elftallen. Fan-tokens die voorafgaand aan het WK al behoorlijk in de lift zaten zijn de tokens van Brazilië (BFT), Italië, (ITA), Peru (FPFT), Portugal (POR), Spanje (SNFT) en Uruguay (AUFT). Je kan deze fan-tokens verkrijgen op de website van Socios.com of Bitci. Het bekendste platform is Socios.com. Het is afwachten wat de nationale elftallen gaan doen op dit WK in Qatar. Maar we weten nu al dat het koersverloop van de tokens invloed hebben op de prestaties op het veld.