Social Media NFT

Facebook en Instagram stoppen met NFT-ondersteuning

Waar de wereld vorig jaar niet uitgepraat raakte over crypto’s en NFT’s, lijkt er nu amper nieuws te zijn. Het einde van de non-fungible token is er nog lang niet, maar toch lijkt de populariteit af te nemen. Dat de cryptomarkt nog niet heeft gepiekt, is daar de grootste reden van. Facebook en Instagram stoppen nu ook met NFT-ondersteuning.

Tijdelijke stop

Meta, het bedrijf dat onder andere Facebook, Instagram en WhatsApp runt, liet op twitter weten dat de ondersteuning van non-fungible tokens binnen een paar weken stopt. Pas sinds vorig jaar experimenteerde Meta met het minten en verkopen van non-fungible tokens op Instagram en Facebook, maar daar lijkt nu alweer een eind aan te komen. Toch wordt er gesproken van een voorlopige stop. De reden? Meta gaat zich op andere dingen richten, zoals verdienmogelijkheden voor content creators met Instagram Reels.

Onderdeel van goed voornemen Meta

Meta laat weten dat de stop van dit experiment mede komt door het goede voornemen van het bedrijf. Dat is proactiever te werk gaan bij het schrappen van projecten die niet goed lopen, of niet meer van cruciaal belang zijn. Sowieso is Meta de boel aan het omgooien binnen het bedrijf. Vorig jaar werden er al 11.000 medewerkers ontslagen. Ook trok het bedrijf zich terug uit diverse cryptoprojecten door de ondersteuning van cryptocurrency Diem en bijbehorende wallet Novi te stoppen.