Enorme investering door Amsterdams NFT-platform

Enorme investering door Amsterdams NFT-platform

Het Amsterdams NFT-platform Authic haalt bijna één miljoen euro aan investeringen op. Authic, dat sinds een jaar geleden is gestart, bestaat uit drie Amsterdammers. Lemar Bachtiar (25), Wouter Kloosterman (28) en Tat Nguyen (26) hebben bij twee investeerders een bedrag van 600.000 euro opgehaald. Dit zijn de investeerders Rockstart en Grauate Entrepeneur en een groep angels. Binnenkort haakt een derde investeerder aan en gaan ze bijna de miljoen euro aantikken.

Bouwen

Dit mag best verrassend worden genoemd aangezien het niet goed gaat binnen de NFT-wereld. Tot een half jaar geleden waren NFT’s een behoorlijke hype, tot de markt in elkaar stortte. De Bored Ape Yacht Club (BAYC) is hier een goed voorbeeld van. Zij verdiende eerder miljarden met afbeeldingen van apen. Niet lang daarna ging het helemaal mis. Nu is er weinig meer van over.

Eén van de Amsterdammers van het bedrijf Authic zegt dan ook heel blij te zijn met alle ontwikkelingen. “Het was geen makkelijke periode, want je merkt dat investeerders de laatste tijd niet meer zo happig zijn. De hype is voorbij en het investeerlandschap voor tech is sowieso minder rooskleurig. Maar nu kunnen we eindelijk gaan bouwen”.

Duidelijke missie

Het Amsterdamse bedrijf is gestart toen het niet goed ging in de NFT-markt. Er waren veel malafide partijen actief, maar platform had een duidelijke missie: “We zijn begonnen als kunstplatform, maar nu bieden we een B2B SaaS-platform waarop bedrijven makkelijk een eigen NFT-project kunnen uitrollen. Klanten betalen daarvoor een bedrag van 49 tot duizend euro per maand, afhankelijk van hoeveel je gebruikt. Er zijn zoveel sectoren waar je NFT’s voor kunt gebruiken. Vastgoed, fashion, noem maar op”.

NFT’s zijn ideaal voor als je geld wil ophalen voor een vastgoedproject. Er kunnen bij Authic meerdere mensen instappen. Een project hoeft niet door twee partijen geïnvesteerd te worden, maar dit kan natuurlijk ook door honderden. Daarnaast zijn NFT’s heel liquide, deze doorgeven is heel makkelijk en alles is in te zien op de blockchain. Een NFT is transparant en veilig.

Toekomst

Hoe de toekomst gaat verlopen voor Authic is een verrassing, maar het drietal weet zeker dat ze over een jaar een flinke omzet hebben: “Vorig jaar hadden we tussen de 30.000 en 50.000 euro. Met het geld dat we nu hebben opgehaald investeren we onder meer in het platform en sales. Over en jaar willen we een omzet van één miljoen euro hebben”.