Enorm verlies NFT’s Playboy

Enorm verlies NFT’s Playboy

PLBY Group (PLBY), het moederbedrijf van de Playboy-onderneming van Hugh Hefner heeft een verlies geleden van liefst 4,9 miljoen dollar aan Ether. Het lifestyle- en mediabedrijf heeft als betalingen Ethereum geaccepteerd in 2021 voor zijn net gelanceerde ‘Rabbits’ NFT’s. Vorig jaar was het een slecht jaar voor de cryptovaluta en NFT’s en dit heeft niet goed uitgepakt voor Playboy.

De verliezen kunnen niet worden teruggevorderd

PLBY heeft zijn digitale activa geboekt als immateriële activa met een onbepaalde levensduur. De waarde van de activa daalde op een gegeven moment onder hun boekwaarde, waardoor het nu op de blaren moet zitten. De verliezen die het bedrijf op de activa heeft kunnen niet worden teruggevorderd, zelfs niet als de reële waarde van de activa stijgt.

NFT-projecten

PLBY Group lanceerde zijn ‘Rabbitar’ NFT-project in oktober 2021. Dit was tijdens het hoogtepunt van de cryptomarkt. Ether, het oorspronkelijke token van de Ethereum-blockchain, daalde sinds oktober 2021 ongeveer zestig procent in waarde.

Eerder in 2021 betrad Playboy de NFT- en blockchain-technologie-industrie met zijn NFT-drop genaamd ‘Liquid Summer’. Een verzameling digitale kunstwerken gemaakt in samenwerking met de kunstenaar Slimesunday. De collectie, die in mei 2021 werd geslagen, bevatte archieffoto’s van Playboy-model Lenna Sjööblom, de zogenaamde First Lady of the Internet.

Deze NFT-drops waren niet het eerste uitstapje van het bedrijf in de wereld van digitale activa. In 2018 begon Playboy TV met het accepteren van Bitcoin (BTC) betalingen. In juni werden Bitcoin-betalingen uitgebreid naar Playboy.com.