elon musk laat nft's stijgen door een tweet

Elon Musk laat NFT’s stijgen door een Tweet

Elon Musk, de CEO van Tesla en Twitter, heeft onlangs een tweet geplaatst over de NFT-collectie Milady Maker. De NFT’s stegen meteen en binnen een uur werden er meer dan zeshonderd NFT’s van deze collectie verkocht. Musk deelde een meme met de afbeelding van avatar-NFT’s. Het geeft de macht op van Musk op het platform nog maar eens aan.

Musk heeft bijna honderdveertig miljoen volgers op Twitter en is dus met één simpel berichtje in staat om de koersen van cryptovaluta te beïnvloeden.

NFT-collectie stijgt flink

De NFT’s van Milady Maker gingen als een speer na de tweet. Vooral op de NFT-marktplaats van OpenSea. Er werden meer dan zeshonderd NFT’s verkocht voor ongeveer 3.700 Ethereum (ETH). Dit is bedrag van 6,9 miljoen dollar. Als we kijken naar het tijdsbestek, is dit het bestverkochte project aller tijden.

De prijs van de NFT-collectie steeg met 57 procent, namelijk van 3,75 ETH naar 5,25 ETH. Een tijdje geleden plaatste de ondernemer ook al een tweet over Aptos (APT). Daarna liet de munt ook een flinke stijging zien.

NFT-collectie Milady Maker

De NFT-collectie van Milady Maker is een collectie die bestaat uit 9.823 profielfoto’s van kinderen met grote ogen. Vorig jaar in mei daalde de NFT’s omdat Charlotte Fang, de maker van de NFT’s, had toegegeven dat ze een pseudoniem Twitter-account had beheerd. Het account deelde destijds racistische en beledigende berichten. Na de bekendmaking stapte Fang op.

Nu zijn de NFT’s weer in het nieuws omdat de afbeeldingen een ‘oorlogstijd’ meme zijn geworden onder bepaalde NFT-handelaren. Het kunstwerk werd door handelaren en professionals gebruikt om op social media midden in de toenemende kritiek op het crypto-beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).