eerste nft collectie geintroduceerd op bitcoin

Eerste NFT-collectie geïntroduceerd op Bitcoin

Grote kans dat er een belletje gaat rinkelen bij de namen Bored Ape Yacht Club en de CryptoPunks. Dit zijn namelijk beroemde NFT-collecties van Yuga Labs. De collectie draait op de blockchain van Ethereum. Het is nu ook mogelijk om NFT’s op de Bitcoin te publiceren en Yuga Labs speelt daar op in.

Collectie op Bitcoin

Op de laatste dag van februari maakte Yuga Labs bekend de eerste NFT-collectie op de bitcoin te lanceren. De collectie heet TwelveFold. Het gaat om een generatieve kunstcollectie. Deze kunstwerken staan nu op de blockchain van Bitcoin. Op dit moment zijn deze kunstwerken nog niet te koop.

Het is afwachten hoe de collectie het gaat doen, maar de verwachting is dat de collectie  veel gaat opleveren. Dit heeft te maken met de reputatie van het bedrijf in de markt.

TwelveFold

De kunstwerken van de collectie zijn willekeurig gegenereerde bubbel-achtige creaties. Volgens het bedrijf verkent de collectie de relatie tussen tijd, wiskunde en variabiliteit. Deze drie zaken komen veel overeen met de basis van de Bitcoin die hier ook in hoofdlijnen op draait.

“TwelveFold is een base 12 kunst-systeem gelokaliseerd rond een 12×12 raster, een visuele allegorie voor de cartografie van gegevens op de Bitcoin blockchain”, is de uitleg Yuga Labs. “De collectie bevat zowel 3D-elementen als handgetekende kenmerken, die dienen als een eerbetoon aan de ordinale inscripties die momenteel met de hand worden gedaan”, schrijft het bedrijf.

Créme de la Créme van de NFT-markt

Het bedrijf Yuga Labs is één van de succesvolste NFT-bedrijven van dit moment. Niet alleen zijn de collecties razend populair, het bedrijf maakt er ook flinke winst mee. In maart 2022 werd het bedrijf nog gewaardeerd op 4 miljoen dollar.

Voor Bitcoin is het een goede zaak dat zo’n grote NFT-speler een collectie gaat draaien op de blokchain van Bitcoin. Er zijn mensen die dit juist een slechte zaak vinden, omdat ze de NFT’s als vervuiling van de Bitcoin blockchain zien.

Dit omdat deze mensen van mening zijn dat Bitcoin geld is en niet voor andere toepassingen gebruikt kan worden. Een blockchain heeft namelijk maar beperkte ruimte voor transacties en de komst van de NFT’s op Bitcoin betekend minder ruimte voor financiële transacties. Een gevolg kan zijn dat de transactie kosten kunnen stijgen op Bitcoin.