Trump lanceert nft-collectie

Donald Trump lanceert NFT’s

Oud-president van Amerika, Donald Trump, heeft een verzameling NFT’s vrijgegeven. Het gaat om 45.000 NFT’s die Trump in verschillende fantasiekostuums en poses laten zien. De NFT’s worden aangeboden op Polygon.

Trump Trading Cards

Via zijn eigen website Truth Social kondigde hij afgelopen donderdag het nieuws aan. Volgens de website bevat de collectie de Trump Digital Trading Cards afbeeldingen van de president die in stijl lijkt op verzamelbare honkbalkaarten. De tokens, gemined via Polygon, kosten 99 dollar en kunnen worden gekocht met Ether (ETH) of in fiat-valuta. Bij het einde van het afrekenproces wordt aan klanten gevraagd hoeveel NFT’s ze willen kopen. Er verschijnt een pop-up in beeld die klanten motiveert om minimaal 45 NFT’s in één keer te kopen voor 4.455 dollar. Indien iemand dit doet kan diegene rekenen op een gegarandeerd diner met Trump.

Extra’s van Trump

Mensen die één van de digitale ruilkaarten kopen, maken automatisch kans op extra prijzen in de vorm van een zoomgesprek, diner of cocktailuurtje in Mar-a-Lago met Trump. De NFT’s zullen zeldzaamheidskenmerken bevatten, waardoor de ene unieker is dan de andere.

Trump gaf in het verleden aan niet per se fan te zijn van cryptocurrenty’s en NFT’s. Over deze NFT-collectie is hij wel te spreken. In een bericht die hij op internet plaatste zei hij: “KRIJG NU JE KAARTEN! Slechts 99 dollar per stuk! Zou een geweldig kerstcadeau zijn. Wacht niet. Ze zullen, geloof ik, heel snel weg zijn. Naast dit bericht bevat de website ook een promotievideo van Trump waarin hij zegt: “Elke kaart biedt automatisch een kans om geweldige prijzen te winnen, zoals een diner met mij. Ik weet niet of het een geweldige prijs is, maar het is wat we hebben”.

Niet iedereen enthousiast

Op Twitter werd niet altijd even enthousiast gereageerd op de NFT-collectie van Trump. Sommige mensen bestempelden de collectie als oplichting. Andere plaatsten vraagtekens bij deze manier van geld verdienen van Trump. De aandelen van Digital World Acquisition Corp (DWAC), een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) die een voorgestelde fusieovereenkomst aanging met het socialemediabedrijf van Trump, daalden met ongeveer zeven procent na de aankondiging.

Donald Trump is niet de eerste Trump die komt met een NFT-collectie. Voormalig First Lady, Melania, kwam namelijk een jaar geleden met haar debuut met een NFT-collectie ‘Cobalt Blue Eyes’ genaamd.