D&G samenwerking Bieber

Dolce & Gabbana en Justin Bieber slaan handen ineen met NFT’s

Het Italiaanse luxemerk Dolce & Gabbana (D&G) werkt samen met inBetweeners NFT voor de lancering van de nieuwste ‘drip’-collectie op OpenSea. De inBetweeners NFT’s zijn mede beroemd geworden door Justin Bieber, die één van de NFT-beren als profielfoto had.

NFT-collectie bevat 2.000 NFT’s met digitale beren

De D&G-collectie is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar GianPiero D’allesandro. De collectie bevat tweeduizend NFT’s met digitale beren. NFT-partner UNXD is ook betrokken bij deze samenwerking.

Elke NFT bevat unieke variaties van inBetweener-beerontwerpen die terug te zien is in de kleding van Dolce & Gabbana. De Non Fungible Token is in 2023 inwisselbaar voor één van de 21 fysieke kledingontwerpen van D&G.

Justin Bieber bracht digitale beren actief op de markt via zijn online platforms

Het succes van de InBetweeners wordt toegeschreven aan Justin Bieber. Omdat Bieber eerder een samenwerking had met NFT-maker D’Allesandro, bracht hij de digitale beren actief op de markt via zijn online platforms. Zijn huidige Twitter-profielfoto toont de NFT’s en daarnaast laat hij de NFT-collectie via berichten op Instagram zien. Na de goedkeuring van Bieber was er een snelle toename van transacties voor de NFT-collectie.

NFT-goedkeuringen en promoties door beroemdheden liggen momenteel overigens wat gevoelig. Dit komt doordat er een rechtszaak loop tegen Yuga Labs, het bedrijf achter een andere bekende NFT-collectie, de Board Ape Yacht Club. Ook hier was Justin Bieber een van de beroemdheden die zich hard maakte voor deze collectie. Tot nu toe lijkt het voor de collectie van D&G juist positief uit te pakken dat iemand als Justin Bieber de collectie onder de aandacht brengt bij het grote publiek.