PostNL Nft

Deze NFT’s kunnen niet in waarde dalen

Wil je in crypto investeren? dan is het vaak lastig kiezen. Op dit moment zijn er heel veel mogelijkheden om in te investeren. Zo heb je natuurlijk de Bitcoin (BTC) of Ripple (XRP) voor cryptocurrencies maar er is nog veel meer, denk aan NFT’s (Non-Fungible Tokens). We stellen je voor aan drie NFT’s die bijna niet of helemaal niet in waarde dalen.

NFT-cryptopostzegel van PostNL

Vorig jaar september lanceerde PostNL de eerste serie van de unieke NFT-cryptopostzegels. De naam van dit product is ‘NL-crypto stamp’. Het mooie aan deze NFT-postzegel is dat deze tweeledig is. Uiteraard is er een fysieke postzegel aanwezig, maar het is ook een NFT die op de Polygon (MATIC) blockchain verhandeld wordt. Het feit dat ermee gehandeld kan worden houdt ook in dat de prijs van de cryptopostzegel kan fluctueren.

Het aankoopbedrag van de NL-crypto stamp is 9,05 euro. De postzegel is honderd procent waardevast, omdat deze zegel ook te gebruiken is als gewone zegel voor aangetekende post. Je gaat er dus niet op waarde achteruit. Daarnaast kun je het andere deel, het NFT-deel van de zegel, doorverkopen via bijvoorbeeld OpenSea. Dit is de grootste NFT-marktplaats van dit moment. De koers gaat naar verwachting alleen maar stijgen in de toekomst. Mocht dit niet gebeuren, dan verliest de investeerder eigenlijk niets omdat de zegel gewoon te gebruiken is.

De NL-crypto-stamp is te bestellen va de website van PostNL. Dit is de kans om nog te investeren of om een aangetekende brief te versturen in de toekomst.

Gouden NFT’s

Er bestaan veel verschillende soorten NFT’s. Denk bijvoorbeeld aan NFT’s met plaatjes van apen (Bored-Ape NFT’s) of robots. Vele verschillende merken zoals Nike, adidas en Coca-Cola hebben een NFT geïntroduceerd. Zelfs Donald Trump lanceerde onlangs een verzameling NFT’s.

Maar er is meer. Er bestaan ook NFT’s die bedekt zijn door echt fysiek goud. De waarde van die NFT’s zijn enorm waardevast. Goud doet het al honderden jaren goed en staat bekend als een goede investering. Een voorbeeld van zo’n NFT is de Golden Edition NFT-cryptopostzegel van PostNL.

NFTs van kunstenaars

De laatste NFT die naar verwachting niet snel gaat dalen zijn NFT’s van bekende kunstenaars. Het gaat dan voornamelijk om fysieke kunstwerken die vaak ‘getokeniseerd’ zijn in de vorm van een NFT. Omdat de naam van de kunstenaar is verbonden aan NFT, zorgt dit ervoor dat de waarde van de NFT’s zal blijven. Deze waardes gaan niet mee in de overkoepelende NFT-markt.

Een voorbeeld van een bekend NFT-kunstwerk is Human One, van ‘Beeple’. De echte naam is Mike Winkelmann. Het is een driedimensionaal videobeeld. Het beeld verandert naarmate de dag vordert. Het kunstwerk bestaat uit LED-schermen en is meer dan twee meter hoog. Deze NFT werd eind vorig jaar verkocht voor 28,9 miljoen dollar.