NFT influencers

De vijf grootste NFT influencers op sociale media (juli 2022)

De wereld van non-fungible tokens wordt in een rap tempo groter: er wordt steeds meer ontdekt over de digitale kunstobjecten en alles wat daarbij komt kijken. Op social media zijn er dan ook veel influencers die zich mengen in de wereld van cryptovaluta’s en NFT’s. Wij zetten de vijf grootste NFT influencers op social media voor jou op een rijtje.

5. Steve Aoki

We trappen de lijst af met niemand minder dan DJ Steve Aoki. In 2021 verkocht de DJ zijn ‘harige’ verzamelobject voor 888.888.88 dollar, wat tot de dag van vandaag behoort tot een van de duurst verkochte NFT’s ooit. Aoki heeft zelfs zijn eigen metaverse genaamd A0K1VERSEA. De DJ zei zelf in het laatste jaar meer verdiend te hebben met het verkopen van NFT’s dan hij in de afgelopen 10 jaar deed met het maken van muziek en het ontvangen van royalties. 

4. Jack Dorsey

Jack Dorsey is een naam die misschien wel een belletje doet rinkelen wanneer je al wat langer in de NFT-wereld zit. Dorsey is de CEO van Twitter en Square en heeft zijn allereerste tweet ooit geveild als NFT. Daarmee is hij flink in de publiciteit geweest en staat hij op een vierde plek op ons lijstje.

3. Pranksy

Op het internet noemen velen hem (of haar, dat is niet bekend) ‘the best in business’: Pranksy. De NFT-collector is al sinds het begin van de opkomst van non-fungible tokens betrokken bij diverse projecten, waaronder Crypto Punks en de Bored Apes. Dat de identiteit van Pranksy niet bekend is, maakt het voor velen nog interessanter om hem in de gaten te houden via social media.

 de-vijf-grootste-nft-influencers-op-sociale-media

2. Paris Hilton

Acteren, zingen, influencen én het maken en verkopen van een eigen NFT: wat kan Paris Hilton niet? Ze heeft haar eigen huis al nagebouwd in de Metaverse en belegt al een lange tijd in cryptocurrencies. De reden dat Hilton op plaats 2 staat op ons lijstje? In 2021 maakte zij een kunstwerk van haar kat Munchkin, die vervolgens als NFT werd geveild en maar liefst €15.000 opbracht. Niet te vergelijken met het bedrag van het ‘harige’ verzamelobject van Steve Aoki, maar Paris Hilton is op haar social-mediakanalen veel bezig met NFT’s. Ze claimt zelfs de mysterieuze NFT-artiest Pak te zijn. Of dat waar is, is nog niet bekend.

1. Snoop Dogg

Als er iemand de eerste plaats op deze lijst verdient, is het Snoop Dogg wel. Zijn NFT-avontuur begon in 2021, toen hij claimde achter Cozomo de Medici te zitten, door simpelweg gewoon te tweeten: ‘I am @CozomoMedici.’ Er zijn al diverse theorieën over deze bekentenis de wereld in geslingerd, waaronder dat het niet Snoop Dogg kan zijn die achter het account zit, maar dat het een blanke man zou zijn. De waarheid ligt dus in het midden.

Inmiddels heeft het twitteraccount van Cozomo de Medici 263,700 volgers en is de rapper eigenaar van diverse NFT’s die miljoenen waard zijn. Snoop Dogg bezit diverse Bored Apes, Mutant Apes en Crypto Punks.