NFT algemeen

De top vijf meest populaire NFT-projecten van 2022

We zitten halverwege december, het jaar is bijna voorbij. Een goed moment om eens terug te blikken op wat 2022 op NFT-gebied gebracht heeft. We zetten de top vijf meest populaire NFT-projecten voor jou op een rijtje. Spoiler alert: je hebt ze al eerder voorbij zien komen op onze website.  

5. Axie Infinity

We trappen deze top vijf af met NFT-project Axie Infinity. Axie Infinity is een gedecentraliseerde play-to-earn game. In deze game verdien je tokens door fantasiedieren met elkaar te laten vechten. In 2022 is Axie Infinity de grootste blockchaingame die er bestaat. De game is al langere tijd razend populair en heeft daarom ook een plaats verdient in onze top vijf. Klik hier als je meer wilt lezen over Axie Infinity.

Axie Infinity spel

4. Cool Cats

De NFT-collectie Cool Cats behoort tot een van de wat oudere projecten. De eerste collectie Cool Cats werd in de zomer van 2021 gelanceerd en wordt ook wel een bluechip project genoemd. Het project maakt gebruik van breeding (het kweken van nieuwe NFT’s) waardoor er tweede collecties kunnen worden gevormd. Met meer dan 300.000 opties op 9999 willekeurig samengestelde katten, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunnen de katten verschillende gezichtsuitdrukkingen en eigenschappen hebben, maar ze kunnen ook accessoires zoals bandana’s, beanies en andere hoedjes dragen.

3. Decentraland

Ook Decentraland is een project die je al vaker voorbij hebt zien komen op NFT.nl. Dat komt mede doordat het project het zo goed doet. Decentraland is een beetje te vergelijken met de Sims. Het is een VR-platform waar gebruikers domeinen kunnen kopen en vervolgens inrichten. Decentraland is gebaseerd op de Ethereum Blockchain. In deze virtuele wereld kunnen spelers rondlopen en spellen spelen alsof zij zelf in Decentraland aanwezig zijn. Voor een ieder die nieuwsgierig is naar VR en VR-werelden, is Decentraland een uitkomst.

Decentraland game

2. Bored Ape Yacht Club

Er gaan vaak een heleboel lampjes branden wanneer men het heeft over de Bored Ape Yacht Club. Het is misschien wel het meest bekende NFT-project van 2022. Toch staat dit project op plek twee, maar dat heeft alles te maken met hoe de BAYC de laatste tijd in het nieuws is. Dat neemt niet weg dat het project gewoon ontzettend populair is, voornamelijk onder grote sterren zoals Snoop Dogg, Madonna, Jimmy Fallon en Paris Hilton. Het project bestaat uit geanimeerde apen met verschillende kenmerken en zeldzaamheden. Nieuwsgierig geworden naar de verveelde apen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

1. Cryptopunks

We sluiten onze top vijf af met CryptoPunks. CryptoPunks was een van de eerste NFT-projecten op de Ethereum blockchain. Het project werd al in 2017 gelanceerd en bestaat uit 10.000 unieke verzamelbare objecten. De CryptoPunks zijn van mijlenver te herkennen: het zijn gepixelde versies van punkers en vallen dus direct op. Een aantal van de NFT’s uit de CryptoPunks collectie is ontzettend gewild. Eerder dit jaar werd CryptoPunk 2924 verkocht voor maar liefst 3300 ETH, omgerekend zo’n 4.5 miljoen dollar. Dat laat zien hoe populair het project is en dat het op een verdiende eerste plaats in onze top vijf staat.

blogafbeelding CryptoPunks