NFTs algemeen 2

De slechtste celebrity NFT-drops van 2022

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe NFT-collecties gelanceerd en bestaande collecties uitgebreid. Een aantal van die collecties deed het goed onder het grote publiek, anderen zijn volledig geflopt. Tijd dus om terug te blikken op de slechtste celebrity NFT-drops van 2022.

De NFT-collectie van Donald Trump

Als we het hebben over bijzondere collecties, staat de NFT-collectie van Donald Trump toch wel hoog in het rijtje. Voormalig president van Amerika Donald Trump lanceerde in December van 2022 zijn eigen NFT-collectie. De collectie bevatte 45.000 ruilkaarten met een eigen thema. Het meest bijzondere aan dit verhaal is misschien wel dat Trump lange tijd een echte crypto-hater was.

De kritieken op deze collectie waren fors. De NFT’s bevatte Trump in verschillende vormen, zoals een superheld, jager, cowboy en golfer. Er werd weel gesproken over plagiaat, wat wij ook wel kunnen begrijpen als je kijkt naar de superheld-NFT. Het heeft heel veel weg van de ‘echte’ Man van Staal. Wie geïnvesteerd heeft in een Trump-NFT, moet op de blaren zitten. Zijn NFT’s zijn met 99% gedaald sinds het debuut in december.

Mayweverse van Floyd Mayweather Junior

Een soort van verlaten Land van Ooit, maar dan in NFT-vorm. Zo kunnen we het NFT-project van Floyd Mayweather Junior wel noemen. In maart vorig jaar kondigde Mayweather de Mayweverse aan. Het project zou bestaan uit 5000 verzamelobjecten in de vorm van non-fungible tokens. De NFT’s konden gemint worden voor ongeveer 900 dollar met daarbij de kans op het winnen van geldprijzen, variërend van 5000 dollar tot 30.000 dollar. Sindsdien de mogelijkheid om te minten heerst er radiostilte op het Twitter-account van Mayweverse. Ook is het onduidelijk of er uberhaupt iemand is die een prijs heeft ontvangen. De website is op moment van schrijven gewoon in de lucht. Een bijzonder verhaal dus.  

Succesvolle NFT-collecties

Toch kennen we op de wereld ook een flink aantal succesvolle NFT-drops. Denk bijvoorbeeld aan de drop van Snoop Dogg, Steve Aoki, Paris Hilton, Madonna en Lionel Messi. Stuk voor stuk collecties die het enorm goed doen. Ook geïnteresseerd in een NFT maken of kopen? Neem dan een kijkje op deze pagina.