Memphis Lions Club

De NFT-club van Depay met toepasselijke leeuwen

Voetballer Memphis Depay heeft een eigen NFT-club, Memphis Lions Club. Hij heeft inspiratie gehaald uit zijn lidmaatschap aan de “Bored Ape Yacht Club“, maar heeft de apen vervangen door leeuwen. Wat Memphis zijn eigen club nu nog nodig heeft, is een toename in populariteit. 
 
Dat Depay zich bezighoudt met non-fungible tokens (NFT’s) wisten we al. Een NFT is een token die niet vervangbaar is en wordt ondersteund door blockchain technologie. Het wordt ook wel moderne kunst genoemd, waarin je online kunt investeren. Deze kunst is uniek, want de code erachter is “one of a kind”. Er vinden veel investeringen plaats in de NFT-wereld.  

Memphis Lions Club

De NFT-kunst die Memphis Depay verkoopt zou zomaar eens een hype kunnen worden. Hij is duidelijk geïnspireerd door de “Bored Ape Yacht Club”, wat erg populair is binnen de NFT-wereld. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat voor NFT’s Depay aanbiedt, dan kun je een kijkje nemen op het Instagram-account @memphislionsclub. Hij plaatst hier verschillende NFT kunstwerken die hij gaat verkopen. Hij doet dit met de hoop dat zijn NFT kunst meer waard zal worden naarmate de tijd verstrijkt. 

De populariteit van de Bored Ape Yacht Club  

De club waar Memphis Depay zo tegenop kijkt, heeft haar waarde al bewezen. De hype rondom deze club is groot. Rapper Eminem betaalde al zo’n 450.000 dollar voor een NFT waarop een aap afgebeeld staat. Ook Depay heeft naar verluid zo’n aap in zijn bezit, het is onduidelijk wat hij ervoor betaald heeft.  
 
Een aankoop van een NFT-aap betekent automatisch dat je lid bent van de “Bored Ape Yacht Club”. Dit geeft je exclusieve toegang tot THE BATHROOM, waarin je met andere leden kan werken aan nieuwe NFTs. Hier kan veel geld mee verdiend worden, omdat NFTs van deze club veel waard worden. Het is onbeslist of Depay ook op iets soortgelijks focust, maar de naam van zijn club veronderstelt van wel.  

De toekomst van Memphis Lions Club

Ondanks dat de NFT-club van Memphis Depay nog in de kinderschoenen staat, geeft hij met een uitnodiging jou wel de kans om onderdeel te worden van de club. Zijn NFT-leeuwen zijn nu nog te betalen, maar dit kan in de toekomst zomaar anders zijn. Kijk nog maar weer eens naar de populariteit van de Bored Ape Yacht Club. Het is onbepaald of zijn leeuwen net zo populair zullen worden als de apen, tijd zal het leren.