de-3-grootste-nft-projecten-van-dit-moment

De 3 grootste NFT projecten van dit moment

Een recente ontwikkeling in de crypto wereld is de NFT: een methode om te bewijzen dat iets uniek is en aan één persoon toebehoort.
De afkorting staat voor Non Fungible Token, letterlijk vertaald: Niet Vervangbare Token. Het is een token waarbij geen elke NFT hetzelfde is.
Met deze technologie kan een producent of kunstenaar garanderen dat het product uniek is waardoor de waarde stabiel blijft. Omdat het auteursrecht garandeert, is de verwachting dat het een steeds grotere rol zal gaan spelen in de toekomst.

Axie Infinity, een netwerk mogelijk gemaakt door NFT 

Het grootste NFT ecosysteem op basis van marktwaarde, is Axie infinity met de munt $AXS (Axie infinity Shards). Het is een fantasiewereld waarin mensen een uniek huisdiertje kunnen creëren, uitbroeden, trainen en tegen anderen kunnen laten vechten. Door middel van de NFT technologie is elk wezentje verifieerbaar uniek en niet kopieerbaar. Zo ontstaat een markt waar via het betaalmiddel de $AXS, het beestje genaamd een Axie, op een veilige manier gekocht en verkocht kan worden.

Mensen maken een Axie, laten het vechten en winnen waardoor het in populariteit en in prijs stijgt. Dit zorgt dat anderen ook Axies gaan maken, waardoor het populairder wordt en de munt gaat stijgen. Op dit moment is de prijs van de $AXS munt geëxplodeerd en de waarde van het Axie ecosysteem 7 miljard dollar. Het is nog steeds aan het groeien waardoor de munt komende tijd waarschijnlijk zal blijven stijgen.

FLOW, een geavanceerde NFT implementatie systeem 

Een andere grote speler is Flow, een netwerk dat zich richt op ontwikkelaars van apps en spelletjes waar NFTs aan gekoppeld kunnen worden. Op het moment is de totale waarde meer dan 4 miljard dollar en groeiend. De makers waren een van de eerste NFT ontwikkelaars (Cryptokitties). In 2017 kwamen ze er achter dat het Ethereum netwerk niet goed om kon gaan met dit soort projecten. Vandaar dat ze Flow creëerden, specifiek voor het omgaan met NFTs. Elke ontwikkelaar kan via het systeem van Flow een app maken, beveiligen met een NFT en het op de markt brengen.

De munt is de FLOW. Deze is zo gemaakt dat het makkelijk wordt voor ontwikkelaars om betaalmethodes te implementeren in hun eigen systeem of apps. Het kan ook gebruikt worden voor transactie en berekeningskosten. De munt word centraal georganiseerd om te zorgen dat het netwerk altijd goed blijft functioneren.
Het is een groeiend, innovatief systeem dat nog veel uitgebreider kan worden.

Enjin, een online netwerk voor spelletjes.

Een andere grote plek voor NFTs is het Enjin netwerk, waar de Enjin Coin (ENJ) een market cap van $2 miljard heeft. Enjin is bedacht als oplossing voor de hoge kosten en de veel voorkomende fraude bij online gaming netwerken. Via de beveiliging van NTS en proof of stake, kunnen de gebruikers van het Enjin netwerk op een veilige en snelle manier handelen.

Inmiddels is dit de grootste spelletjes platform online, waar ontwikkelaars en gebruikers hun apps of de lokale munt van hun gamewereld, op een simpele manier kunnen integreren met de Enjin Coin. Deze is weer gebaseerd en inwisselbaar met Ethereum. Zo is een gigantisch netwerk ontstaan waar verschillende online spelletjes aan meedoen, die met elkaar kunnen uitwisselen en de ENJ munt als betaalmiddel hebben. Er zijn bijvoorbeeld 20 miljoen Minecraft spelers die er gebruik van maken. Elke maand worden er dan ook miljoenen transacties gemaakt met ENJ op het Enjin netwerk.

Investeren in NFT’s

De toekomst van de NFT ziet er rooskleurig uit. Er zullen steeds meer ontwikkelaars gebruik van gaan maken waarna de grote bedrijven zullen volgen. De bovenstaande munten zijn daarom een goede investering. Op de korte termijn kan Axie infinity met de $AXS in waarde vermeerderen omdat het netwerk nog steeds aan populariteit wint. Voor de lange termijn zijn FLOW en ENJ veiliger. Beide netwerken hebben veel groeipotentie, zitten technologisch goed in elkaar en zijn in constante ontwikkeling.

Als je zelf wil investeren in NFT is stap 1 het aanmelden op een NFT Marketplace. Vervolgens kan je NFT kopen en verkopen.