Curacao postzegel NFT

Curaçao lanceert in navolging van Nederland NFT-postzegels

Nadat vorig jaar Post NL een collectie NFT-postzegels op de markt bracht, is het nu de beurt aan Cpost International. Dit is het postbedrijf van Curaçao. De digitale zegels staan in het teken van Carnaval, het grootste jaarlijkse evenement op het eiland.

NFT-zegels

De NFT-postzegels zijn een vorm van digitale postzegels. Deze maken gebruik van de blockchain-technologie en de NFT (non-fungible token) standaard. NFT’s zijn unieke digitale items die zijn opgeslagen op een blockchain. Deze zijn niet vervangbaar door een ander item.

De traditionele postzegels worden bij deze collectie vervangen door NFT-postzegels. Dit zijn digitale ontwerpen die als NFT worden uitgegeven en verhandeld. Verzamelaars krijgen zo de mogelijkheid om zeldzame en unieke postzegels te kopen en verkopen.

CPost International

Thomas Roggendorf, CEO van Cpost International, en is blij met de lancering van de collectie: “We zijn enorm verheugd hier bij Cpost om de ervaring van het verzamelen van postzegels voor onze verzamelaarsgemeenschap te verbeteren met Curaçaos eerste NFT-postzegels. Geanimeerde digitale kunst en levensechte reismogelijkheden stellen verzamelaars in staat om Curaçao op een plezierige manier te leren kennen via onze postzegels.” Met de start van de verkoop van de Curaçaose NFT-postzegels op stampsdaq.com brengt Cpost niet alleen verzamelobjecten naar digitale verzamelaars, maar openen zij ook de deur naar exclusieve real-live reiservaringen om dit Caribische paradijselijke eiland te bezoeken en ervan te genieten, aldus de CEO van Cpost.

Waar te koop?

De digitale postzegels zijn beschikbaar in vijf digitale variaties voor elk postzegelontwerp. Dit loopt uiteen van Common tot Unique niveaus van zeldzaamheid.

Verzamelaars kunnen de NFT-postzegels kopen via Mystery Mail-formaat. Elk Mystery-Mail-pakket bevat zes NFT-postzegels op het moment van aankoop. Deze worden uit de succesvolle NFT’s groepen gehaald om hun zeldzaamheidsniveaus te bepalen.