nieuws NFT

Creditcardgigant Mastercard brengt gratis NFT muziekpas uit

Bijzonder nieuws uit de NFT-wereld. Mastercard bracht onlangs een gratis NFT muziekpas uit om zo muziekfans toegang te geven tot de Mastercard Artist Accelerator. Dat is een op muziek gericht programma van de creditcardgigant. We vertellen je meer.

Vijf opkomende artiesten volgen

Eenieder die de music pass heeft weten te bemachtigen kan vijf opkomende artiesten volgen naar het bouwen van een web3-aangedreven merk en krijgen daarbij toegang tot creatieve web3-inhoud en muziek. Er zijn in totaal vijf artiesten uitgenodigd uit onder andere Amerika, Engeland, Nigeria en Venezuela en hen wordt op speelse wijze geleerd hoe zij geld kunnen verdienen met hun muziek door middel van de blockchain-technologie. Ook leren ze een community van fans op te bouwen en om opkomende AI-tools te gebruiken in hun creatieve proces.

NFT muziekpas gratis tot eind april

De Mastercard muziekpas is gratis te bemachtigen tot eind april. De pas is te bemachtigen via Polygon, een Ethereum netwerk dat ook wordt gebruikt door bedrijven als Starbucks, Nike en Reddit voor verschillende web3-activiteiten.

Verzamelaars met de Mastercard-pas krijgen vroege toegang tot functies zoals een door AI aangedreven app voor het genereren van muziek, instructiemateriaal en een virtueel showcase-evenement in juni met artiesten uit de hierboven genoemde landen. Het initiatief is ook bedoeld om deelnemende kunstenaars te leren omgaan met Web3-technologie.