collectie NBA legende binnen no time uitverkocht

Collectie NBA-legende binnen no time uitverkocht

De NFT-collectie van voormalig basketbalspeler, Scottie Pippen, ging als een speer. Het heeft zelfs een nieuw record qua verkoop gevestigd. De NFT-collectie bestaat uit zo’n 1.000 items die binnen 77 seconden uitverkocht waren.

Collectie NBA-legende

De collectie heet ‘Scottie Pippen SP33’ en is uitgegeven in samenwerking met Orange Comet. Dit is een web3 entertainment en technologiebedrijf.

De collectie bestaat uit de eerste reeks digitale wearables van Orange Comet. Bezitters krijgen daarnaast ook nog extra winkansen. Zo worden bijvoorbeeld 33 eigenaren beloond met een paar gesigneerde fysieke sneakers en worden er nog eens 33 eigenaren blij gemaakt met een giftcard voor sneakers ter waarde van honderd dollar. Eén eigenaar maakt zelfs kans om Pippen te bezoeken voor een diner.

Deze NFT-collectie heeft wat weg van de recent gelanceerde NFT-collectie van Donald Trump. Hier maakte kopers van de NFT’s ook kans op prijzen als een zoom gesprek, een drankje of een diner met de oud-president.

Nieuw record

Door de supersnelle verkoop van de collectie heeft Pippen het verkooprecord van OpenSea verbroken. Met 0.2 ETH per NFT is er meer dan 240.000 dollar aan verkoopvolume gehaald. Het vorige record stond op naam van Anthony Hopkins, die wist in zeven minuten meer dan duizend NFT’s te verkopen. Opvallend hierin is dat ook bij deze collectie Orange Comet het bedrijf was die verantwoordelijk was voor de verkoop. De NFT-collectie van Donald Trump was ook binnen 24 uur uitverkocht.

Volgens de CEO van Orange Comet was de collectie van Pippen een groot succes: “Na een geweldig jaar voor Orange Comet, is de uitverkoop van deze iconische NFT-collectie en het verbreken van ons vorige record met de drop van Anthony Hopkins een ongelooflijke manier om 2022 af te sluiten en een waar bewijs van het werk dat ons team in de creatie van deze collecties steekt”.

Groei NFT’s

Steeds meer bedrijven komen met eigen collecties en initiatieven aangaande NFT’s. Vorige week maakte bijvoorbeeld autobedrijf Aston Martin bekend een NFT-collectie op de markt te brengen. Daarnaast roeren vele grote bedrijven uit verschillende branches zich in de NFT-wereld zoals D&G, Coca-Cola, Starbucks, Post-NL en nog vele andere.