Coca-Cola lanceert WK voetbal NFT’s

Coca-Cola lanceert WK voetbal NFT’s

Het WK 2022 in Qatar is in volle gang. Er wordt dit weekend zelfs al gestreden voor een plek in de kwartfinale. Als officiële sponsor van het WK is Coca-Cola de samenwerking aangegaan met Crypto.com en lanceren zij samen een WK voetbal NFT-collectie.

Piece of Magic

Voetballiefhebbers over de hele wereld kunnen eigenaar worden van een uniek ‘stukje magie’, ofwel Piece of Magic, zoals de naam van de collectie luidt. De NFT-collectie, geïnspireerd door het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar, bestaat uit maar liefst 10.000 NFT’s. De non-fungible tokens zijn gecreëerd door middel van heatmaps welke de prestaties van spelers tijdens de wedstrijden weergeven. Om dit te kunnen doen heeft Coca-Cola de samenwerking met artiest Gmunk opgezocht.

Samenwerkingen in het teken van het WK

Naast Coca-Cola heeft ook Visa een samenwerking gesloten met Crypto.com. Zij lanceerden in november een NFT-collectie genaamd de Master of Movement. Ook deze collectie stond volledig in het teken van het WK 2022 in Qatar. De volledige opbrengst van de Master of Movement-collectie is gedoneerd aan Street Child United, een wereldwijde beweging die zich inzet voor kinderen die op straat leven.