Efteling

Blunder Efteling NFT-project: alles ligt al op straat

Vorige week kon je in een van onze blogs lezen over een Efteling-NFT van het Spookslot. Daar was al veel kritiek op geleverd door de community. Het kan nog gekker: de Efteling heeft een grote blunder begaan want de modellen van het spookslot liggen al op straat. We vertellen je meer.

Project voortijdig uitgelekt

Op het platform Reddit verschenen eerder al diverse links naar bestanden die samen het volledige spookslot weergaven. De wachtrij, de hoofdshow en drie ruimtes achter de schermen. Een van die ruimtes is de kelder. Het project is dus vroegtijdig uitgelekt. Het idee achter de Spookslot-NFT was dat deze alleen voor mensen met een digitale sleutel online te bekijken was. Met die digitale sleutel kreeg je toegang tot de 3D-NFT van het spookslot. Veel mensen vragen zich af wat zo’n NFT nu nog waard is.

Exclusieve stukken

Dat de Efteling hier niet blij mee is, is geen wonder. Eenieder die een beetje verstand heeft van computers of technologie kan toegang verkrijgen tot het Spookslot. Juist de onderdelen die exclusief hadden moeten blijven, liggen nu al op straat. De Efteling heeft de bestanden na enkele uren online verwijderd, maar de schade zal ongetwijfeld groot zijn. Als iets eenmaal op het internet staat, gaat het er nooit meer af zeggen ze.

Woede bij fans

Eerder deze week schreven we al over het NFT-project van de Efteling. De reacties waren niet mals. Waar enkele mensen dachten aan een 1 aprilgrap, bleek het toch echt realiteit te zijn. Iets wat de Efteling nu wel duur komt te staan, gezien alles al is uitgelekt.