Aston-Martin-lanceert-eerste-NFT-collectie.jpg

Aston Martin lanceert eerste NFT-collectie

In navolging van veel andere autofabrikanten, begint Aston Martin ook met NFT´s. Lamborghini, Porsche en Chevrolet gingen op dit gebied het bedrijf voor. De nieuwe collectie van Aston Martin is ontworpen in samenwerking met The Tiny Digital Factory en is vanaf maandag 19 december 2022 beschikbaar. In totaal zijn er 3.000 NFT´s beschikbaar voor de verkoop.

The Tiny Digital Factory

The Tiny Digital Factory is een ontwikkelaar en uitgever. Het maakte eerder de Infinite Drive. Dit mobiele NFT-raceplatform en metaverse voor autoliefhebbers is erg in trek. Hier kunnen autoliefhebbers auto’s verzamelen van de meest populaire en prestigieuze merken. Voor Aston Martin gaat het bedrijf drie indrukwekkende auto’s naar het virtuele universum brengen.

“Het is echt opmerkelijk dat onze visie zo sterk resoneerde met een van ’s werelds toonaangevende autofabrikanten in Aston Martin – zozeer zelfs dat ze ervoor hebben gekozen om hun allereerste NFT-auto’s met ons te lanceren”, zei Stephane Baudet, oprichter en CEO van The Tiny Digital Factory. “We zijn nog vroeg in onze reis, maar we zijn ervan overtuigd dat Infinite Drive een uithangbord zal worden voor het zinvolle gebruik van web3-technologie in gaming en digitale verzamelobjecten”.

Drietal soorten NFT’s

De eerste NFT-collectie van Aston Martin betreft de huidige Vantage V8, de Vantage GT3-raceauto en de Vantage V8 uit 1980, die ook te zien is in de 15e James Bond-film, The Living Daylights. De eerste batch van NFT-auto’s bevat in totaal 3.000 stuks. Alle drie de auto’s zijn beschikbaar op de Polygon-blockchain. Een speler kan een NFT-auto kopen en ermee racen in de volgende generatie Infinite Drive mobiele metaverse.

Aston Martin verzekert dat elke NFT is gemaakt om perfect aan te sluiten bij de tegenhanger in de echte wereld. Het beste is dat deze virtuele auto’s daadwerkelijk kunnen worden gebruikt in de gesloten Alpha van de Infinite Drive metaverse op iOS en Android.

In de Alpha kunnen NFT-houders hun collecties bekijken en tegen elkaar racen op officiële circuits. Vanaf begin 2023 is de volledige game gratis te spelen op iOS en Android. Hier komen een aantal toffe functies bij, zoals een NFT-marktplaats, seizoen evenementen en een omgeving waarin de gebruikers hun auto’s aan andere spelers kunnen verhuren.