amazon lanceert eigen NFT marktplaats

Amazon lanceert eigen NFT-marktplaats

Amazon gaat de wereld van Web3 betreden. De geruchten gaan rond dat het e-commerce bedrijf volgende maand zijn eigen NFT-marktplaats lanceert. Amazon wil assets uit de echte wereld koppelen aan NFT’s, die vervolgens aan de deur worden afgeleverd. De lanceerdatum is waarschijnlijk 24 april.

Cryptovaluta als betaalmiddel bij Amazon

Het is niet de eerste keer dat deze geruchten rondgaan. Als het aan Andy Jassy ligt, CEO van Amazon, wordt de cryptovaluta toegevoegd als betaalmiddel in de Retail business van Amazon. “Ik verwacht dat NFT’s blijven groeien. Op dit moment is het bedrijf nog niet zover, maar daar kan in de toekomst verandering in komen”, zegt hij.

Amazon heeft onlangs een samenwerking afgesloten met Ava Labs. Dit is het bedrijf achter de Avalanche blockchain. Avalanche is een smart contract platform met een specifieke focus op Decentralized Finance (DeFi). Het doel van de samenwerking is om klanten van Amazon Web Services (AWS) de mogelijkheid te geven om met Avalanche te werken. Een voorbeeld hiervan is door het draaien van een node.

Nieuw platform eerst in de Verenigde Staten

Het nieuwe NFT-platform van Amazon wordt in eerste instantie gelanceerd in de Verenigde Staten. Mocht het platform een succes worden, dan wordt deze digitale marktplaats uiteraard uitgebreid naar Europa en de rest van de wereld.