Porsche NFT collectie

Alles over de geflopte NFT-collectie van Porsche

In december 2022 schreven we op NFT.nl al over de intrede van Porsche in Web3. Porsche kondigde aan zijn intrede in Web3 te maken met een NFT-collectie van 7500 stuks. Deze collectie was allesbehalve een succes. In dit artikel lees je meer over de geflopte NFT-collectie van Porsche.

Slechts 1300 stuks gemint

Hoewel de collectie bestond uit 7500 NFT’s, werden er slechts 1393 gemint. Daarbij komt ook nog eens dat de prijs op OpenSea lager was dan de mintprijs van 1,911 ETH. Een bijzonder verhaal dus. De grootste reden van de flop? De prijs. Er kwam ontzettend veel kritiek vanuit de community en er werd vooral geklaagd over de prijs. Een Porsche-NFT kost – tegen de huidige koers – namelijk meer dan 1400 dollar. Een bizar bedrag voor een NFT waar je eigenlijk niet veel mee kunt doen.

Porsche heeft stekker uit NFT-mint getrokken

Porsche liet in een tweet weten “met hun holders te hebben gesproken en zo tot het besluit te zijn gekomen de stekker uit de NFT-mint te trekken”.  Nadat dit nieuws naar buiten werd gebracht schoot de floor price nog even omhoog met een totaal van 0,06 ETH omdat er nog wat aankopen werden gedaan. De website van Porsche geeft aan dat er in totaal 2240 van de 7500 NFT’s zijn verkocht. Uiteraard niet het doel wat Porsche voor ogen had.