NFT games

5x de beste gratis NFT-games

Hoewel NFT spellen steeds populairder worden en er jaarlijks honderden games bij komen, zijn er ook veel geïnteresseerde spelers die vanwege de hoge aanschafkosten afhaken. Maar niet getreurd: er zijn ook een flink aantal toffe games waarvoor je geen aanschafkosten hoeft te betalen. Welke dat zijn, leggen we uit in dit artikel!

We sommen de top 5 hieronder voor je op:

Sorare

In dit spel verzamel je voetbalkaarten. Verzamel, speel en win officieel gelicentieerde digitale kaarten. Lees ook de uitgebreide pagina over Sorare.

Gods Unchained

Dit is een van de bekendste gratis spellen. Gods Unchained is een strategisch kaartspel, waarbij je een strijder uit de mythologie kiest om je tegenspeler kaarten afhandig te maken. Je begint met een basis set kaarten en kan deze steeds verder uitbreiden. Uiteindelijk zijn deze kaarten omzetbaar naar NFT kaarten, die weer een cryptocurrency waarde kennen.

The Sandbox

Ben je goed in Minecraft? Dan is deze gratis NFT game zeker wat voor jou! In dit spel bouw je namelijk zelf allemaal verschillende creaties met verschillende blokken. Alles wat je gebouwd hebt krijg je daarna in bezit, waarna je de optie hebt om ze als NFT te verkopen.  

Guild of Guardians

Een spel dat nog gereleased moet worden, is Guild of Guardians. In dit spel – dat overigens begin 2022 al gereleased zou worden – draait het om strategie en vaardigheden. Volgens de website kunnen er helden en andere items worden verdiend, zonder dat hiervoor betaald hoeft te worden. De moeite van het afwachten waard dus!

Chainmonsters

Deze game is te spelen op PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. De game zelf heeft wel wat weg van Pokémon: je verzamelt zogenoemde Chainmons en andere items die je ook weer kan verkopen op een geïntegreerde marktplaats.

Splinterlands

Dit is een van de meest winstgevende Play to Earn (P2E) games van het moment. Dit spel is een echt ‘vechtspel’ waarbij je strijdt om magische stenen. Dit doe je door middel van het verzamelen van verschillende kaarten.

Wat zijn de voordelen van gratis NFT-games?  

Gratis NFT games zijn laagdrempelig om mee te beginnen. Je maakt simpelweg een account aan en begint met spelen. Pas gaandeweg kun je ervoor kiezen om er meer in te investeren, maar dit is niet noodzakelijk voor het spelen van deze NFT games. Dit maakt het aantrekkelijker om in meer spellen tegelijkertijd actief te zijn.   

Wat zijn de nadelen van gratis NFT-games?  

Hoewel de games gratis zijn, worden mooie features of extra opties vaak achter een paywall gezet. Je dient dan dus alsnog in de game te investeren om er echt verder mee te komen. Daarnaast kan de waarde van bezittingen in het spel fluctueren en waarde verliezen. Ook bij deze gratis games is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die dit met zich meebrengt.