NFT

NFT kopen? Koop eerst Ethereum bij Bitvavo

De Delfts blauwe Nachtwacht 

Een bijzonder NFT-project is het zeker te noemen: de Delft Blue Night Watch NFT’s, ofwel de Delfts blauwe Nachtwacht. De NFT’s zijn een gedigitaliseerde versie van de Delfts Blauwe Nachtwacht. Het is mogelijk om een stukje van dit digitale kunstwerk te bemachtigen. We vertellen je meer over dit bijzondere project.

Wat is de Delfts blauwe Nachtwacht

We kennen allemaal de Nachtwacht, geschilderd door Rembrandt van Rijn. De Nachtwacht is in 1999 nageschilderd in Delfts Blauw. Meer dan een jaar is er aan het schilderij gewerkt door twee meester-schilders. Het tegeltableau is te bewonderen in het Royal Delft museum en trekt vandaag de dag nog veel bekijks. Leuk feitje: de Delfts blauwe Nachtwacht heeft met 480 tegels hetzelfde formaat als het origineel, welke te vinden is in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Een kunstwerk digitaliseren naar de hoogst mogelijke kwaliteit

Het digitale kunstwerk is van hele hoge kwaliteit. Je zal je misschien afvragen: hoe digitaliseer je kunstwerken naar de hoogst mogelijke kwaliteit? Dat wordt gedaan volgens de Metamorfoze Preservation Imaging richtlijnen. Iedere tegel is individueel gefotografeerd. Metamorfoze is het nationale programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief. Deze richtlijnen worden – internationaal – gebruikt voor het digitaliseren van foto’s, schilderijen en technische tekeningen.

Wat voor soort NFT van de Delfts blauwe Nachtwacht kan ik kopen?

Er zijn verschillende varianten van de NFT te verkrijgen. Voorlopig zijn de NFT’s opgedeeld in Classic Tokens en in Premium Tokens. Dit maakt de NFT geschikt voor zowel kunstliefhebbers als beleggers. Investeer je in een NFT? Dan ontvang je een digitale versie van het stuk dat je hebt aangeschaft. Ben je premium NFT-houder? Dan ben je ook lid van de Collector Club en krijg je op diverse manieren voorrang. Denk hierbij aan voorrang tot eventuele volgende NFT’s, toegang tot evenementen en voordelen van eventuele kennisdeling in de community.

Op de Classic Token kan geboden worden vanaf 0.088 ETH. Bij de Premium Token beginnen de biedingen op 8 ETH. Lees hier hoe je Ethereum kunt aanschaffen om een NFT te kopen.

Waar kan ik een stukje van de Delfts blauwe Nachtwacht kopen?

Geïnteresseerd in dit bijzondere project of wil je graag in het bezit komen van een stukje van de Delfts blauwe Nachtwacht? Dat kan via myNFT.com, een nieuwe marketplace die binnenkort gelanceerd wordt.

 

Kijk voor meer informatie over de Delfts blauwe Nachtwacht ook op delftbluenightwatch.com.

Meer info over de Delfts blauwe Nachtwacht

Beste NFT platformen

Sorare

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 250 voetbalclubs

Fantasy football game

FTX US

NFT Marketplace

Ontdek, verzamel en mint NFT’s

OKX

Maak, koop en handel in bijzondere NFT’s bij OKX

Ontvang welkomstcadeau t.w.v. $10