NFT

NFT kopen? Koop eerst Ethereum bij Bitvavo

De Delfts blauwe Nachtwacht 

Een bijzonder NFT-project is het zeker te noemen: de Delft Blue Night Watch NFT’s, ofwel de Delfts blauwe Nachtwacht. De NFT’s zijn een gedigitaliseerde versie van de Delfts Blauwe Nachtwacht. Het is mogelijk om een stukje van dit digitale kunstwerk te bemachtigen. We vertellen je meer over dit bijzondere project.

Wat is de Delfts blauwe Nachtwacht

We kennen allemaal de Nachtwacht, geschilderd door Rembrandt van Rijn. De Nachtwacht is in 1999 nageschilderd in Delfts Blauw. Meer dan een jaar is er aan het schilderij gewerkt door twee meester-schilders. Het tegeltableau is te bewonderen in het Royal Delft museum en trekt vandaag de dag nog veel bekijks. Leuk feitje: de Delfts blauwe Nachtwacht heeft met 480 tegels hetzelfde formaat als het origineel, welke te vinden is in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Een kunstwerk digitaliseren naar de hoogst mogelijke kwaliteit

Het digitale kunstwerk is van hele hoge kwaliteit. Je zal je misschien afvragen: hoe digitaliseer je kunstwerken naar de hoogst mogelijke kwaliteit? Dat wordt gedaan volgens de Metamorfoze Preservation Imaging richtlijnen. Iedere tegel is individueel gefotografeerd. Metamorfoze is het nationale programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief. Deze richtlijnen worden – internationaal – gebruikt voor het digitaliseren van foto’s, schilderijen en technische tekeningen.

Wat voor soort NFT van de Delfts blauwe Nachtwacht kan ik kopen?

Delft Blue Night Watch werkt aan het creëren van een nieuwe manier om kunst zowel digitaal als fysiek te ervaren, terwijl de kwaliteit en authenticiteit wordt behouden.

De originele Delfts Blauwe Nachtwacht is samengesteld uit 480 tegels, waarbij elke tegel vertegenwoordigd wordt door 3 NFT’s. Daarnaast zijn er een aantal unieke NFTs beschikbaar zoals de tegel het beoogde zelfportret van Rembrandt.

Door het bezitten van een NFT kun je aanspraak maken op bijvoorbeeld een reproductie van de fysieke tegel (verifieerbaar via NFC), die je kunt verzamelen, verhandelen of tonen op jouw favoriete plek.

Waar kan ik een stukje van de Delfts blauwe Nachtwacht kopen?

Geïnteresseerd in dit bijzondere project of wil je graag in het bezit komen van een stukje van de Delfts Blauwe Nachtwacht? Volg dan Delft Blue Night Watch op Twitter.

Kijk voor meer informatie over de Delfts blauwe Nachtwacht ook op delftbluenightwatch.com

Meer info over de Delfts blauwe Nachtwacht

Beste NFT platformen

Sorare

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 250 voetbalclubs

Fantasy football game

FTX US

NFT Marketplace

Ontdek, verzamel en mint NFT’s

OKX

Maak, koop en handel in bijzondere NFT’s bij OKX

Ontvang welkomstcadeau t.w.v. $10