Platform Shopify helpt de NFT-verkopers

28-01-2022 - door NFT.nl

timer 3 min leestijd

Heel goed nieuws voor de liefhebber en handelaars van NFT’s. De enorm populaire e-commerce platform Shopify heeft aangekondigd dat ze de nieuwe NFT Beta program hebben gelanceerd. Nu kunnen de vele Shopify gebruikers NFT’s verkopen en deze zelfs ook creëren op het platform. Dit doen ze met als doel om de groeiende NFT-markt makkelijk toegankelijk te maken voor de Shopify-gebruikers, klanten en verkopers.  
 
Zo kunnen de verkopers nu ook deze unieke digitale objecten vanuit hun Shopify webwinkels verkopen. Het NFT Beta Program is voorlopig alleen beschikbaar voor gebruikers binnen de Verenigde Staten. In dit artikel zal je meer te weten komen over de lancering van deze nieuwe mogelijkheid op het bekende webwinkel platform. Verder zien we met wie Shopify in samenwerking is gegaan om dit te creëren.  

NFT Beta Program

Shopify heeft het NFT Beta Program in de VS gelanceerd voor hun gebruikers met Shopify Plus. Met deze nieuwe service krijgen de verkopers toegang tot verschillende blockchains en cryptocurrencies. Een NFT, ook wel niet-vervangbare token genoemd, is een crypto die net als andere cryptocurrencies ook op de blockchain opereert. Non-fungible tokens die via het NFT Beta Program verhandeld kunnen worden bestaan uit digitale objecten. Ze kunnen bepaalde items zoals muziek, digitale kunst, gifs, videos’s, kledingstukken, virtuele avatars of stukken land in video spellen representeren.  

Giglabs

Shopify zal met blockchain-bedrijf Giglabs samenwerken voor het creëren van de nieuwe service. Giglabs specialiseert zich in het creëren van NFT-tools en programma’s. De gebruikers zullen door middel van partner-apps toegang krijgen tot de blockchains. Dit wordt mogelijk gemaakt door Giglabs. Door gebruikt te maken van deze Shopify partner-apps kunnen ze NFT’s verkopen en slaan op de blockchain.  
 
Giglabs behoort nu tot het groeiende Shopify NFT-ecosysteem. Met als doel om verkopers een handje te helpen bij het opbouwen van een unieke handelservaring. Ze bieden de verkopers dan een toegankelijke benadering voor het verkopen van digitale activa en items via hun Shopify webwinkels.  

Toegang tot blockchains en betalingen

Met de komst van het NFT Beta Program krijgen verkopers toegang tot grote en bekende blockchains. Blockchains zoals Ethereum, Flow en Polygon kunnen gebruikt worden voor het verhandelen van de digitale items en cryptocurrencies. Zo kunnen de gebruikers in hun webwinkels de NFT’s zelf aanbieden. Om een NFT te kopen op een webwinkel hoef je namelijk geen cryptovaluta in bezit te hebben. Want de betalingen zullen nog steeds uitgevoerd worden door gebruik te maken van Shopify Payments.  

NFT-markt flink aan het groeien

De NFT-markt is dagelijks heel flink aan het groeien, maar in 2021 hebben we de grootste stijging in populariteit en handelsvolume gezien. De markt is met 700 procent gegroeid tussen het tweede en derde kwartaal van 2021. OpenSea is de bekendste peer-to-peer marktplaats van NFT’s en ze hebben onlangs tien miljard dollar is handelsvolume gepasseerd. In 2020 konden de webwinkels en klanten van Shopify al met Bitcoins betalen en nu zetten ze de eerste stappen in de markt van NFT’s.  
 
Om gebruikt te maken van deze service moet je over Shopify Plus en een aanzienlijk bereik op sociale media beschikken. Ook moet je binnen de VS gevestigd zijn. Momenteel is het nog onduidelijk wanneer het NFT Beta Program in andere landen toegankelijk zal zijn. 

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!