Thetan Arena

Thetan Arena is een play-to-earn (P2E) game die werkt met blockchaintechnologie. Het spel werd gelanceerd in november 2021 en is gemaakt door de Vietnamese gamestudio Wolffun. Thetan Arena is een e-sportsgame die veel gestreamd wordt en nog geen jaar na de release al een spelersbasis van miljoenen personen heeft.

Thetan Arena is een strategisch vechtspel. Hier kun je helden vrijspelen, upgraden, nieuwe wapens en pantsers geven, en geniepige skills aanleren. De rondes van Thetan Arena zijn snel en leveren voor de winnende spelers beloningen in de vorm van in-game tokens op. Lees hier alles wat je moet weten over Thetan Arena, de non fungible token items en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Wat is Thetan Arena?

Thetan Arena is een multiplayer online battle arena (MOBA) spel, waarbij je met je karakter door een arena loopt en probeert andere spelers te verslaan. Je kunt ook een team vormen met een vriend en proberen om andere duo’s te verslaan. Aan één potje Thetan Arena kunnen maximaal 42 spelers deelnemen. In het verhaal van het spel landen karakters uit verschillende melkwegstelsels op afgesproken tijden op dezelfde planeet om de eer van hun soort te verdedigen. Volgens goede animetraditie schuilt er bovendien achter elke individuele held een lange origin story.

De karakters (Heroes) van Thetan Arena zijn fantasierijk, in 3D getekend en gebaseerd op een enorme reeks figuren uit films en verhalen. Je kunt bijvoorbeeld aliens, space rangers, robots, samurai, een piraat of – jawel – de kerstman als non fungible token kopen, stuk voor stuk tot de tanden bewapend. Ze zijn in te delen in drie klassen (Tank, Assassin en Marksman), elk met eigen strategische sterktes en zwakheden. Bovendien zijn sommige helden (veel) krachtiger dan andere, en die zijn als non fungible token beschikbaar – voor een fors aantal in-game tokens natuurlijk.

Thetan Arena spel

Hoe werkt Thetan Arena?

Dit spel heeft vijf verschillende gamemodi, waarvan Battle Royale (iedere speler of ieder duo tegen de rest) het meest gespeeld wordt. In deze modus laat je je karakter door een van bovenaf bekeken spelarena lopen, op zoek naar andere karakters om mee te vechten. Je kunt je vijanden uitschakelen met een combinatie van korte- of langeafstandswapens en speciale skills gebruiken om een competitief voordeel te krijgen. De arena wordt in de loop van het spel steeds kleiner, zodat minder heldhaftige deelnemers zich niet eindeloos kunnen blijven verstoppen.

Thetan Arena heeft in totaal zo’n dertig verschillende helden, en dat aantal wordt met elke update hoger. Ook zijn er honderden verschillende wapens om te verzamelen en de prestaties van je strijders te verbeteren. Daarnaast is er een flink assortiment speciale skins, waarmee je jouw karakters die supercoole look kunt geven waar andere spelers ongetwijfeld jaloers van worden.

De belangrijkste non fungible token items in Thetan Arena zijn de helden zelf. Je begint het spel met een beperkt aantal normale helden, dat redelijk hun mannetje staat in de meeste vechtpartijen. Maar als je echt met power wilt spelen, en ook veel meer tokens wilt ontvangen bij een gewonnen battle, dan doe je er goed aan om te investeren in Premium Heroes. Die gewilde karakters kun je kopen voor THG, een van de in-game tokens van Thetan Arena. Spaar ze allemaal!

Geld verdienen Thetan Arena

Elke gewonnen veldslag bij Thetan Arena geeft je THC tokens, en hoe meer je je held hebt geüpgrade, des te meer tokens een overwinning waard is. Er is ook een Battle Pass-systeem, een online scoreboard met zestig niveaus – en op elk hoger niveau liggen natuurlijk tokens en gratis NFT’s op je te wachten. Ook zijn er speciale events voor spelers met premiumhelden die beloningen op kunnen leveren.

Dan is er nog een manier om geld te verdienen met spelen, wat interessant is als je bijvoorbeeld een veel bezocht YouTube gamingkanaal hebt. Stream je games, maak Thetan Arena nóg populairder en hoop dat gamers je stream zó leuk vinden dat ze je THC tokens of andere goodies cadeau doen.

Geld verdienen Thetan Arena
Tokens Thetan Arena

Tokens

De belangrijkste in-game token van dit spel is de Thetan Coin (THC), die je ontvangt voor elke gewonnen battle en door bepaalde quests te voltooien. Je kunt de THC gebruiken om nieuwe skins en wapens voor je helden te kopen. De tweede in-game token van Thetan Arena heet de Thetan Gem, en met dit token koop je de premiumhelden die een flink aantal voordelen hebben boven de gratis spelkarakters.

Thetan Arena is free to play, en je verdient tokens door genoeg te vechten. Wil je sneller upgraden, dan kun je tokens kopen bij een cryptobroker en inruilen voor NFT’s, zoals loot boxes waarin nieuwe karakters zitten. Voor elke aankoop en verkoop in het spel gelden transactiekosten van 4 procent.

Kenmerken

Selecteer je skills. Voordat je de beuk erin zet in de arena kies je een held die het vuile werk voor je gaat opknappen. Je geeft je vechtersbaas bovendien twee speciale skills mee, die een flinke impact kunnen hebben op de uitkomst van de slachtpartij. Met de juiste skills kan een held een enorme damage boost krijgen, zich beter verdedigen tegen aanvallen of speciale eigenschappen krijgen (vijanden bevriezen, onzichtbaar worden, teleporteren, et cetera). Elke week komt er een nieuwe selectie van eigenschappen online waaruit alle spelers kunnen kiezen.

Verkoop je helden. Premium Heroes zijn de krachtigste vechtersbazen in Thetan Arena en hebben een hogere kans om tokens binnen te halen. Daarom zijn ze gewild en goed te verhandelen op de marktplaats van het spel. Heb jij premiumhelden in je bezit die je minder goed bevallen? Bied ze dan aan als non fungible token en kijk wat andere spelers ervoor willen geven. Zeker als ze al een paar upgrades hebben gehad, kun je zulke premiumkarakters voor een mooie prijs van de hand doen.

Vijf verschillende game modes. Thetan Arena wordt niet snel saai, en dat komt niet alleen door de brede keus aan helden en NFT’s. Er zijn vijf verschillende manieren om het spel te spelen. Battle Royale (iedereen tegen iedereen) is de populairste. Maar je kunt het spel ook beleven als tower defense, capture the flag, deathmatch of customizable battle.

Kenmerken Thetan Arena
Account aanmaken Thetan Arena

Account aanmaken

Thetan Arena is beschikbaar voor pc, Mac en mobiele apparaten als een app. De eerste stap om met het spel aan de gang te gaan, is dus Thetan Arena te downloaden.

Om Thetan Arena te spelen, heb je een account van de ontwikkelaar Wolffun nodig. Open het spel, kies ‘Register’ en vul je e-mailadres in. De code die je opgestuurd krijgt in je mail vul je in bij het spel, en dan heb je een Wolffun ID account aangemaakt waarmee je kunt spelen.

Daarna is het nog nodig om je cryptowallet met het spel te verbinden. De instructies daarvoor vind je op de website Marketplace.ThetanArena.com. Zodra je dat hebt gedaan, kun je crypto verdienen, op je wallet bewaren en non fungible token wapens en skins in het spel kopen.

Beveiliging

Thetan Arena is een blockchaingame en daardoor zijn de transacties van non fungible token items uitstekend beschermd. Elke transactie wordt namelijk door meerdere computers gecontroleerd. Bij dit spel zijn je privacygevoelige data veilig, simpelweg omdat je nauwelijks persoonlijke gegevens hoeft in te vullen om een account aan te maken.

Beveiliging Thetan Arena
Ontwikkelingen Thetan Arena

Ontwikkelingen

Thetan Arena is pas sinds november 2021 online, maar toch heeft het al miljoenen spelers aangetrokken. Het aantal features van het spel is sinds de release elk kwartaal uitgebreid. Op de website van het spel staat een heuse roadmap, waar de ontwikkelaars zich tot nu toe netjes aan gehouden hebben. Daar zien we dat we in de toekomst nog veel meer content in Thetan Arena kunnen verwachten, zoals Guild Wars, meer coöperatieve modi, maandelijks nieuwe content en zelfs offline evenementen.

Conclusie

Thetan Arena is een leuk en snel vechtspel dat behoorlijk verslavend kan zijn. De graphics zijn niet erg geavanceerd, maar er is dankzij het grote aantal helden, wapens en skills voldoende strategische diepte. Als je dit spel echt leuk vindt, of als je gewoon veel tokens wilt verdienen, is het de moeite waard om te investeren in NFT’s zoals premiumkarakters. In elk ander geval kun je Thetan Arena ook gratis met je vrienden spelen en rustig afwachten tot je voldoende tokens hebt voor een leuke upgrade.