Star Atlas

Star Atlas is een MMORPG-game die met blockchaintechnologie werkt. Het spel speelt zich af in 2620 en heeft de ontdekking van de ruimte als thema. De game werkt op de technologie van de Solana blockchain en heeft de engine Unreal 5 geleend voor zijn gameplay.

Star Atlas is in 2022 een van de meest gevarieerde en populaire blockchainspellen, dat zich heel snel verder uitbreidt. Alles wat je ooit wilde doen in de ruimte wordt in dit spel in een VR-metaverse verbeeld. En omdat bijna elk onderdeel van het spel een non fungible token is, geeft Star Atlas je de kans om een deel van de ruimte in je bezit te krijgen.

Wat is Star Atlas?

Star Atlas speelt zich af in de toekomst en in de ruimte. Het heelal is immens – en je hebt dan ook een verbazingwekkend aantal kansen om er rijk te worden. Koop een space fighter en verpulver je vijanden tot ruimtestof. Smokkel hoogtechnologische apparatuur en ontwijk eventuele plunderaars. Of verzamel zeldzame grondstoffen om ze op een afgelegen planeet tegen woekerprijzen te verkopen. Star Atlas is een metaversegame: je beweegt je door een uitgestrekte 3D-wereld, die door het gebruik van VR- en AR-technologie nóg echter aanvoelt, zeker omdat de graphics van een uitzonderlijk hoog niveau zijn.

Hoe werkt Star Atlas?

De naam Star Atlas wijst erop dat je de ruimte in kaart moet brengen, en dat is dan ook een belangrijk onderdeel van de gameplay. De spelwereld is gigantisch, en achter elke kosmische nevel kan een nieuwe voorraad natuurlijke grondstoffen of waardevolle restanten van een ruimtekolonie liggen. Deze spullen opsporen en verhandelen – en veilig stellen voor de concurrerende ontdekkingsreizigers – is het leukste en belangrijkste onderdeel van Star Atlas.

Maar outer space staat ook voor ruimtefregatten, conflict, lasers en fotontorpedo’s. Andere spelers aanvallen en hun ruimteschepen opblazen is de andere kant van Star Atlas, en de intergalactische gevechten zijn ontzettend leuk. Tijdens een gevecht heb je beeld alsof je in de cockpit van je ruimteschip zit, en moet je zelf manoeuvreren, aanvallen en schieten. Deze gevechten vinden soms in de ruimte plaats (met alle fantastische lichteffecten die je daarbij verwacht) en soms op de oppervlakte van een planeet.

Star Atlas game
Geld verdienen star atlas

Geld verdienen Star Atlas

Star Atlas heeft méér mogelijkheden om cryptocoin te verdienen dan bijna elke andere NFT game. Je kunt Deep Space verkennen, gevechten winnen, wrakstukken veiligstellen, grondstoffen vervoeren of apparatuur plunderen – al deze acties leveren tokens op, en hoe moeilijker de opdracht, hoe hoger de beloning. Daarmee is Star Atlas een play-to-earn game, zodat je door te spelen zelf tokens kunt verdienen in plaats van telkens nieuwe crypto in het spel te moeten pompen.

Een belangrijke manier om cryptomunten te verdienen bij Star Atlas is door ruimteschepen op te kopen en weer van de hand te doen. Star Atlas werkt toe naar een grote variatie aan space fighters en planetaire aanvalsvoertuigen, en elk model heeft zijn eigen type zeldzaamheid. Natuurlijk wil je proberen om de duurste en meest waardevolle voertuigen te bemachtigen, omdat die je ook een betere kans opleveren om de gevechten en missies van het spel te winnen.

Tokens

Star Atlas gebruikt twee eigen tokens om NFT’s te verhandelen en spelers te belonen. Dat zijn de ATLAS en de POLIS. De ATLAS is vooral bedoeld om nieuwe ruimteschepen, delen van planeten, mijnbouwoperaties en andere NFT’s te kopen. De POLIS is daar niet geschikt voor, maar deze token is wél een governance coin, een munt die je het recht geeft om te stemmen over beslissingen die de toekomst van Star Atlas vormgeven. Star Atlas geeft je de kans om deze tokens zelf te verdienen door het spel te spelen, maar je kunt ook een vliegende start maken door de tokens bij een crypto exchange te kopen.

Tokens Star Atlas
Kenmerken Star Atlas

Kenmerken

Kies je eigen R in de RPG. Wat je wilt gaan doen in Star Atlas bepaal je zelf: je kiest een factie (aliens, mensen of robots) en je selecteert beroepen voor je crew (piraat, commandant, piloot, wetenschapper, et cetera). Daardoor heb je een brede keuze aan motieven, opdrachten en interacties met andere spelers, waardoor Star Atlas interessant is voor de serieuze fans van roleplayinggames.

Lanceer jezelf diep de ruimte in. Sommige NFT games leggen de nadruk op NFT’s en gameplay, en vergeten een beetje dat het oog ook wat wil. Star Atlas niet: de game dompelt je helemaal onder in de wereld, zodat het net is alsof je zelf op een vreemde planeet of aan boord van een ruimteschip bent. De prachtige omgevingen, realistische bediening en originele designs maken dat mogelijk. Zoek het universum af met verschillende soorten scans, bekijk de gedetailleerde blauwdrukken van je ruimteschip en chat met andere spelers in de steden van morgen.

Sluit je aan bij een team. Voel je je eenzaam en verloren in de eindeloze ruimte? In Star Atlas kun je je aansluiten bij een team of je eigen ruimtegilde oprichten. Werk samen met spelers die dezelfde speelstijl, visie of interesses hebben, verover jullie eigen planeet en domineer samen een heel sterrenstelsel.

The sky is the limit. Deze game wordt ontwikkeld door een development team van 55 personen en ondersteund door grote partners als Hydra Studios en Sperasoft, die miljoenen in het project hebben geïnvesteerd. Dat geeft je al een idee hoe uitgebreid Star Atlas al is en waarschijnlijk nog gaat worden. Deze game legt een nieuwe standaard voor NFT gaming, en dat is aan alles te zien: de geweldige graphics, de lange reeks gamemodi en verdienmethodes en de ambitieuze road map.

Account aanmaken

Om een account bij Star Atlas aan te maken, moet je eerst het spel downloaden. Vervolgens heb je een cryptowallet nodig die Solana kan bevatten. Op de website van Star Atlas koppel je je wallet aan het spel. Dan is het tijd om een account aan te maken en een van de drie allianties voor je karakter te kiezen. Star Atlas voert zijn NFT-systeem zelfs door tot in de gebruikersnamen. Je kunt een bod uitbrengen op een bepaalde coole user name en dan hopen dat er niemand binnen zeven dagen een hoger bod uitbrengt.

Account Aanmaken Star Atlas
Beveiliging Star Atlas

Beveiliging

Star Atlas werkt op de blockchain van de cryptomunt Solana, en is daardoor erg goed beschermd tegen fraude en hacks. Het developmentteam heeft op zijn website twee whitepapers gezet, waarvan er eentje helemaal gewijd is aan de werking van de (token)economie van het spel. Het team geeft ook tips voor spelers om hun account en cryptowallet veilig te houden.

Ontwikkelingen

De eerste tokens voor Star Atlas werden in augustus 2021 verkocht, en het spel was toen als trial beschikbaar in de webbrowser. In december 2021 werd het spel als download uitgebracht. Sinds die tijd worden er in hoog tempo nieuwe elementen aan het spel toegevoegd. In begin 2022 kunnen we bijvoorbeeld mijnbouw, ontdekkingsmissies, releases van nieuwe ruimtevoertuigen en de mogelijkheid om die te customizen verwachten. Daarna zal het spel alleen maar groter worden. De developers verwachten namelijk dat het spel op termijn vele miljoenen ruimtefans zal aantrekken, die allemaal met elkaar verbonden zijn in de metaverse.

Ontwikkelingen Star Atlas

Conclusie

Star Atlas is een van de meest ambitieuze metaversegames van dit moment. Het spel heeft een enorme gamewereld waarin de mogelijkheden eindeloos lijken. De grote investeerders achter deze game zorgen dat dit spel zich razendsnel ontwikkelt, en het hele project komt erg volwassen en serieus over. De interesse in het spel is enorm door de afwisselende gameplay en de geweldige, filmwaardige graphics. Het kan bijna niet anders of Star Atlas gaat een gouden toekomst tegemoet.

Star Atlas is een MMORPG-game die met blockchaintechnologie werkt. Het spel speelt zich af in 2620 en heeft de ontdekking van de ruimte als thema. De game werkt op de technologie van de Solana blockchain en heeft de engine Unreal 5 geleend voor zijn gameplay. Star Atlas is in 2022 een van de meest gevarieerde en populaire blockchainspellen, dat zich heel snel verder uitbreidt. Alles wat je ooit wilde doen in de ruimte wordt in dit spel in een VR-metaverse verbeeld.  

De naam Star Atlas wijst erop dat je de ruimte in kaart moet brengen, en dat is dan ook een belangrijk onderdeel van de gameplay. De spelwereld is gigantisch, en achter elke kosmische nevel kan een nieuwe voorraad natuurlijke grondstoffen of waardevolle restanten van een ruimtekolonie liggen. Deze spullen opsporen en verhandelen – en veiligstellen voor de concurrerende ontdekkingsreizigers – is het leukste en belangrijkste onderdeel van Star Atlas. 

Star Atlas heeft méér mogelijkheden om cryptocoin te verdienen dan bijna elke andere NFT game. Je kunt Deep Space verkennen, gevechten winnen, wrakstukken veiligstellen, grondstoffen vervoeren of apparatuur plunderen – al deze acties leveren tokens op, en hoe moeilijker de opdracht, hoe hoger de beloning. Daarmee is Star Atlas een play-to-earn game, zodat je door te spelen zelf tokens kunt verdienen in plaats van telkens nieuwe crypto in het spel te moeten pompen.

Om een account bij Star Atlas aan te maken, moet je eerst het spel downloaden. Vervolgens heb je een cryptowallet nodig die Solana kan bevatten. Op de website van Star Atlas koppel je je wallet aan het spel. Dan is het tijd om een account aan te maken en een van de drie allianties voor je karakter te kiezen.