Nine Chronicles

Nine Chronicles is een strategisch fantasyspel voor de pc dat gebaseerd is op blockchaintechnologie. Het is een van de bekendste spellen binnen deze categorie, en in de loop van 2021 hebben grote ontwikkelaars en bedrijven in Nine Chronicles geïnvesteerd. Spelers kunnen hun karakters uitrusten met wapens, schilden, energie en skills en hen dan quests laten uitvoeren. Elke gewonnen quest levert cryptomunten op – net als mining, handelen in non fungible token items en het achter de schermen ondersteunen van het spel. Lees hier alles over hoe je Nine Chronicles speelt en hoe je er geld mee verdient.

Wat is Nine Chronicles?

Nine Chronicles is een MMORPG (massive multiplayer online role playing game), net als het overbekende World of Warcraft. Je trekt dus als je in-game karakter door een uitgestrekte wereld vol oeroude bossen, duistere ruïnes en mistige moerassen. De wereld van Nine Chronicles is gebaseerd op de levensboom Yggdrasil uit de oude mythologische verhalen van de Vikingen, waarin er negen onderling verbonden werelden vol magische wezens bestaan. De art style van het spel lijkt echter meer op die van Final Fantasy en is kleurrijk en behoorlijk ‘kawaii’.

Nine Chronicles werkt niet op een blockchain van een bekende cryptomunt, maar op een compleet eigen blockchain (Libplanet). Het spel is gemaakt met de Planetarium-software, een opensourceplatform waarmee gedecentraliseerde P2P blockchainspellen kunnen worden gemaakt.

Nine Chronicles

Hoe werkt Nine Chronicles?

Net als in World of Warcraft draait het in het basisspel van Nine Chronicles om vechten, ontdekken, samenwerken en scoren. Je loopt niet in je eentje door deze fantasiewereld; die zit vol met monsters, tovenaars, gnomen en andere spelers. Aan het begin van elk level van je wapens in het inventaris van je karakter stoppen, wapens inpakken of een krachtig non fungible token aankopen. Daarmee geef je je strijder een zo goed mogelijke kans om de volgende quest met succes uit te voeren.

Het grote verschil met titels als Final Fantasy is dat je zelf geen controle hebt over je karakter zodra die op pad gaat – je kunt hem of haar alleen zo goed mogelijk op de missies voorbereiden door hem de juiste wapens, gear en spells te geven. Daarna is het een kwestie van achterover leunen en genieten van de avonturen van je krijger. De levels hebben de vorm van een battle arena en zijn vrij simpel, maar de graphics zijn goed en de speciale effecten van aanvallen en toverspreuken zien er gelikt uit. Het verloop van elk gevecht wordt ondersteund met tekstwolkjes van de deelnemers en cijfers die de opgelopen schade weergeven.

Geld verdienen Nine Chronicles

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met Nine Chronicles is door als Adventurer te spelen. Hierbij krijg je waarschijnlijk de leukste belevenis van het spel, en kun je bovendien geld verdienen met het vinden van grondstoffen en het verkopen van NFT items. Er is in Nine Chronicles ook een spelarena met een leaderboard, waarin speler kunnen strijden om een zo hoog mogelijke plek in het klassement. De spelers aan de top van het leaderboard krijgen beloningen (crypto of een waardevolle NFT) uitgekeerd.

Maar er zijn andere manieren om te spelen, in rollen die de Adventurers ondersteunen en aanvullen. Miners schakelen de denkkracht van hun computers in voor het minen van crypto, waarmee ze er tegelijk voor zorgen dat Nine Chronicles transacties kan vastleggen en kan blijven draaien. Een gemined datablock levert de user in 2022 10 NCG op. De Merchant-klasse bestaat uit spelers die zich specialiseren in het opkopen en verhandelen van in-game grondstoffen en non fungible token items tegen een gunstige koers, terwijl Politicians achter de schermen het ecosysteem van de MMORPG beheren en beslissingen maken over het beleid van Nine Chronicles.

Tokens

Nine Chronicles heeft een eigen cryptomunt genaamd Nine Chronicles Gold (NCG). Transacties binnen het spel, zoals aankopen van een non fungible token en beloningen voor mining of een positie hoog op het leaderboard pakken, worden beloond met NCG. Je moet deze munt eerst verdienen in het spel door quests uit te voeren, door crypto te minen of door een non fungible token te verkopen. Ook kun je deze munt bij verschillende brokers kopen en in het spel gebruiken. De NCG is in 2022 niet uitwisselbaar voor andere cryptovaluta of met fiatgeld, maar het is mogelijk dat er later een verbinding en transactiekoers met de Ethereum-blockchain wordt gemaakt.

Kenmerken

Bevecht monsters, vind schatten en verhandel NFT’s. Verken de kerkers van Nine Chronicles, waar je bizarre monsters tegenkomt en waardevolle grondstoffen bemachtigt, waarmee je dan unieke wapens en pantsers kunt maken. Hoe beter je uitrusting, hoe meer succes je op je queeste hebt en hoe sneller er goodies in je inventaris belanden. Bovendien kun je de items die je niet nodig hebt, aanbieden als non fungible token.

Ontwikkel complexe strategieën. Niet alleen je gevechtsuitrusting bepaalt hoe snel je je door de wereld van Nine Chronicles heen kunt vechten. In dit spel kun je ook een groot aantal complexe toverspreuken en skills op de kop tikken. Die bevorderen het gebruik van unieke en zelf bedachte strategieën, waardoor je uit kunt blinken in een bepaald aspect van het spel.

Ontwerp je eigen levels. Nine Chronicles is opensourcesoftware, waardoor spelers met programmeertalent hun eigen quests, levels, NFT goodies en andere features kunnen ontwikkelen. Ze kunnen hun eigen creaties delen via Github en hun vrienden ervan laten genieten – of ze natuurlijk voor crypto aanbieden als non fungible token.

Account aanmaken

Nine Chronicles wordt, zoals veel spellen in de metaverse, gespeeld op gameplatform Steam, en je hebt dus een Steam account nodig. Je moet het spel downloaden vanaf website nine-chronicles.com. Dat doe je door een e-mailadres in te vullen op de website waarna je een uitnodiging krijgt met een klein installatieprogramma. Dit programma downloadt het spel voor je, en daarna kun je een spelaccount maken met de code die je in je mailtje vindt. Je krijgt ook een Nine Chronicles ID (nodig voor het betalen en ontvangen van crypto en non fungible token items) en een Private Key (nodig om je account te beschermen en te herstellen.) Nine Chronicles werkt alleen op de pc op Windows 10 en er is geen mobiele versie beschikbaar. Het spel is gratis.

Beveiliging

Deze game geeft je een persoonlijke Private Key, een soort pincode waardoor alleen jij toegang hebt tot je account. Dit spel is van nature al erg veilig door de blockchaintechnologie, waardoor elke NFT transactie door meerdere apparaten bijgehouden en gecontroleerd wordt. Deze systemen worden zodanig ontworpen dat ze onmogelijk te hacken te zijn.

Ontwikkelingen

Nine Chronicles is een van de grootste en meest bekende blockchainspellen, en heeft een uitstekende reputatie. Dit spel is ontwikkeld door de grote gamestudio Ubisoft, in combinatie met een aantal andere developers. Deze gamegigant heeft flink wat geld en tijd gestoken in de game, waardoor het een samenhangend en goed draaiend geheel is, ook al worden veel onderdelen decentraal ontwikkeld. Ook andere partijen (waaronder Jeffery Zirlin, ontwerper van Axie Infinity) hebben miljoenen dollars geïnvesteerd in Nine Chronicles. In januari 2022 maakte Binance, een bekende broker van crypto, nog bekend om in het spel te gaan investeren. Met deze grote interesse in het spel lijkt het waarschijnlijk dat Nine Chronicles nog een lange en rijke toekomst voor zich heeft.

Conclusie

Dankzij zijn veelzijdigheid is Nine Chronicles een interessant blockchainspel. De game kent een bekende vorm, waarin spelers als fantasykarakters vechten, plunderen en upgraden in een magische wereld vol vijanden. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen: jij kiest of je vandaag zin hebt om quests uit te voeren, wapens en spreuken te maken en te verkopen als non fungible token of gewoon passief crypto te verdienen met mining. Omdat Nine Chronicles op opensourcesoftware gebouwd is, kun je bovendien compleet nieuwe verhalen aan de game toevoegen – uiteraard tegen betaling.