Kollect

Kollect is een online platform waarop gebruikers digitale speelkaarten kunnen verzamelen. Het wordt aangedreven door de Ethereum blockchaintechnologie en bevat kaarten van verschillende populaire merken. Spelers kunnen hun kaarten in collecties ordenen, rewards winnen en games spelen. Natuurlijk biedt Kollect de mogelijkheid om nieuwe kaarten als non fungible token te kopen van andere spelers. Lees hier wat dit systeem van verzamelalbums en minigames te bieden heeft, en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Wat is Kollect?

Collectible Card Games (CCG), ook wel Trading Card Games genoemd, zijn een oude hobby die al van voor het internet dateert. Magic: The Gathering stamt uit de jaren 80 en is een van de bekendste vroege CCG’s. Veel andere franchises hebben sinds die tijd hun eigen battle cards uitgegeven, waarmee spelers elkaar konden bevechten en kaarten van de vijand opstrijken. Sinds het nieuwe millennium zijn online CCG’s snel in populariteit gestegen, en er zijn nu veel digitale kaartverzamelingen om mee te spelen – en om in te investeren. Sommige uiterst zeldzame kaarten kunnen letterlijk miljoenen euro’s waard zijn.

Kollect speelt in op deze hype door een platform te bieden waar zulke speelkaarten gerangschikt, getoond, gebruikt en verhandeld kunnen worden. Beter nog, dankzij blockchaintechnologie kan een kaart als non fungible token een passief inkomen genereren voor zijn bezitter. Het platform is pas sinds eind 2021 actief en moet zeker nog een paar maatjes groeien, maar heeft het potentieel om een centraal punt te worden voor miljoenen enthousiaste spelers en verzamelaars van digitale kaartspellen.

Kollect game

Hoe werkt Kollect?

Kollect bestaat uit verschillende onderdelen. Om te beginnen zijn er Collection Books waarin spelers hun kaarten kunnen uploaden en rangschikken. Door middel van staking trekken deze kaarten bovendien passieve inkomsten aan. Daarnaast kunnen gebruikers van Kollect verschillende P2E (play-to-earn) minigames spelen met hun kaarten en daar beloningen voor krijgen.

Geld verdienen Kollect

De snelste manier om geld te verdienen bij Kollect is door het verkopen van kaarten als non fungible token. Investeer in goedkope kaarten van een populaire franchise, wacht tot ze méér waard zijn en bied ze op het platform aan om crypto te verdienen. Als je een hele reeks binnen een bepaalde verzameling weet samen te stellen en die in zijn geheel als NFT aanbiedt, levert dat ongetwijfeld nog meer op.

Een andere belangrijke manier om geld te verdienen, is door kaarten of collecties te staken. Jouw non fungible token wordt dan gebruikt om inkomen voor de blockchain te genereren, en uiteraard krijg jij een deel van de opbrengsten. Een goede verzameling kaarten kan zo in de loop der tijd flink wat crypto opleveren, zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen.

Verzamelen wordt nóg leuker door het beloningssysteem van Kollect. Als je een ononderbroken reeks van kaarten in je eigen Collection Book weet aan te leggen, dan ontvang je daarvoor beloningen. Dat maakt het de moeite waard om op zoek te gaan naar nét die ene non fungible token kaart die je lijstje compleet maakt.

Tokens

De Kollect Token (KOL) is de eigen cryptocoin van Kollect en die kan in de Market van het platform gebruikt worden om non fungible token kaarten te kopen. Deze token is ook een governance token die je het recht geeft om beslissingen voor het Kollect ecosysteem en het spel te maken. Maar Kollect heeft niet één enkele cryptomunt, zoals bijvoorbeeld Axie Infinity of The Sandbox dat wel hebben. In plaats daarvan staat het elk kaartspel in zijn ecosysteem toe om een eigen cryptocoin te gebruiken voor handel en beloningen.

Kenmerken

Maak je verzameling compleet. Met je kaarten spelen en crypto verdienen is natuurlijk superleuk, maar als je echt een doorgewinterde CCG-freak bent, dan wil je eigenlijk álle kaarten van jouw franchise hebben. En Kollect zou zo maar eens de plek kunnen zijn waar je precies die nog ontbrekende Voracious Amethyst Firewyrm of Exalted Eldar Necromancer op de kop kan tikken in de vorm van een non fungible token.

Tien matige kaarten = één goede kaart. Elke fan van kaarten verzamelen weet hoe het is: voor elke zeldzame topper heb je dertig kopieën van dezelfde nutteloze grondstof of toekomstig kanonnenvoer rondslingeren. Kollect deelt de kaarten in zijn verzamelingen in zes rarity levels in, en geeft je de mogelijkheid om een aantal kaarten met een lage waarde in te ruilen voor één zeldzamere kaart.

Exclusieve voordelen voor users. Gebruikers van het Kollect platform krijgen privileges die interessanter worden als ze meer KOL-tokens bezitten. Ze kunnen bijvoorbeeld vroege toegang krijgen tot nieuwe toevoegingen aan het platform, tickets voor online loterijen cadeau krijgen en aanbiedingen ontvangen voor exclusieve kaarten waar normale stervelingen naar kunnen fluiten. Méér tokens sparen loont dus, zeker voor investeerders en fanatieke verzamelaars.

Account aanmaken

Ben je zelf een verzamelaar die zijn collectie wil upgraden? Of zie je mogelijkheden om geld te verdienen met de NFT’s van Kollect? Dan kan het zo maar eens een goede stap zijn om mee te doen op dit platform. Zeker omdat het nog erg jong is en de waarde van NFT platforms snel kunnen stijgen.

Om een account op Kollect aan te maken, heb je een cryptowallet nodig die Ethereum kan bevatten. Kollect raadt zelf MetaMask aan, maar de keuze is enorm. In de wallet kun je ervoor kiezen om Kollect te verbinden door de details van dat netwerk (te vinden op de website) in te voeren. Op de website van het platform vind je nu de mogelijkheid om in te loggen met je wallet. Kies een gebruikersnaam en een wachtwoord, verifieer je inlog en je bent klaar om kaarten te sparen!

Beveiliging

Kollect runt op de Ethereum blockchain, waardoor elke aankoop en het bezit van elke kaart op die blockchain wordt vastgelegd. Dat maakt kaarten verhandelen op Kollect erg veilig en betrouwbaar. Spelers kunnen zelf hun cryptowallet veilig houden door te kiezen voor tweestapsverificatie van hun account, en door sterke wachtwoorden te kiezen en die geheim te houden.

Ontwikkelingen

Kollect heeft een eigen road map waarop de plannen voor het platform uit de doeken worden gedaan. De belangrijkste stap is om méér franchises aan Kollect toe te voegen, wat natuurlijk ook automatisch meer users naar de website toe zal trekken. Het officiële doel van Kollect is zelfs om de ultieme hub te worden voor verzamelbare NFT objecten en voor play-to-earn (P2E) spellen. Een andere toevoeging voor de nabije toekomst is een community op Telegram waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten.

Een andere feature die het team achter Kollect in de planning heeft staan, is een virtuele bibliotheek. Dat wordt waarschijnlijk een driedimensionale ruimte waar je zelf doorheen kunt lopen met je VR-headset en de verzamelingen van andere spelers kunt bekijken. Tenslotte wil het team een metaverse ontwikkelen waarin users meer kunnen doen dan kaarten verzamelen – de precieze plannen daarvoor zijn niet bekend, maar spannend is het wel.

Conclusie

Kollect is een interessant initiatief dat nog maar korte tijd bestaat, maar dat de potentie heeft om snel flink te groeien. Verzamelaars van battle cards staan er nu eenmaal om bekend dat ze zich behoorlijk vastbijten in manieren om hun collectie te tonen en aan te vullen, en Kollect zou zo maar eens het juiste platform daarvoor kunnen wezen. Ook omdat Kollect zich niet zoals bijvoorbeeld Sorare vastbijt in één bepaalde categorie collectibles zijn alle merken in principe welkom. Het is afwachten welke brands er de komende jaren worden toegevoegd aan het assortiment en hoeveel gebruikers Kollect aantrekt. Als allebei die ontwikkelingen goed verlopen, zou deze hotspot van digitale verzamelalbums heel groot kunnen worden.