Epic Hero

Epic Hero is een platformspel waarbij je bekende fantasiekarakters als NFT kunt kopen en trainen. Dit spel draait op de smart chain van Binance (BSC) en wordt vanaf eind 2021 in fases uitgebreid. De game biedt een flinke variatie aan gamemodes en NFT upgrades, en is interessant voor investeerders door de mogelijkheid van NFT staking. Hoe dat werkt en of Epic Hero ook leuk is om casual te spelen, lees je hieronder.

Wat is Epic Hero?

Epic Hero is een spel waarbij je machtige helden inzet om te vechten en tokens binnen te halen. De game maakt handig gebruik van verschillende oude mythes en van de popcultuur om zijn universum te bevolken. Een paar van de helden die je kunt gebruiken, zijn de Egyptische jakhalsgod Anubis, de veelkoppige hydra uit de Griekse legendes en de Chinese Apenkoning met zijn gevechtsstaf. Maar ook oppervampier Dracula en vechtmeisje Mulan zijn van de partij. Begin 2022 zijn er zo’n vijftien helden om te verzamelen, maar het team achter het spel kondigt aan dat dit aantal snel zal stijgen.

Epic Hero game

Hoe werkt Epic Hero?

Om te beginnen met Epic Hero heb je natuurlijk helden nodig. Door de in-game token te besteden, koop je een held die opgesloten zit in een Chest. Het is dus een verrassing welke held er uit zijn of haar gevangenis tevoorschijn komt. Als je geluk hebt, is dat een uiterst zeldzame Genesis-held. Als je pech hebt, scoor je een common hero die je al in je verzameling had staan. Hoe dan ook, je kunt er nu voor kiezen om méér tokens te besteden en daarmee de eigenschappen van je karakters (attack, hit points, agility, et cetera) te upgraden.

En dan is het tijd voor een knokpartij. Jammer is dat de gevechten van Epic Hero (voorlopig?) niet veel voorstellen. Je ziet eigenlijk alleen de afbeeldingen van je helden heen en weer bewegen en hun statistieken veranderen. Er zijn dus geen indrukwekkend geanimeerde vechtpartijen. Best een gemiste kans voor een spel met dit thema, maar wel iets dat we vaker tegenkomen bij de eerste generatie NFT games.

Geld verdienen Epic Hero

De meest interessante feature van Epic Hero voor investeerders is dat je een passief inkomen verdient met je NFT’s. Met deze hold to earn-eigenschap verdien je een paar procent van de waarde van elk non fungible token, puur door ze in je collectie te houden. En de opbrengsten hiervan worden hoger naarmate de tijd verstrijkt. Daarmee verschilt het spel van veel andere blockchaingames, waarmee je alleen inkomen kunt genereren door cryptomunten te staken. Veel NFT’s verzamelen loont dus.

Natuurlijk kun je ook gewoon helden verkopen om crypto te verdienen. In de marktplaats in het spel koop je een held over van een andere speler en zet je je eigen karakters in de etalage.

Een derde manier om geld te verdienen bij Epic Hero is door gewoon goed te spelen. Je kunt dungeons binnengaan om de daar loerende wezens te verslaan en tokens te stelen. Het Epic Wars-systeem van het spel kent bovendien beloningen toe aan de spelers bovenaan in het klassement. Hoe meer tegenstanders je met de grond gelijk maakt, hoe meer prijzengeld je kunt opstrijken – en voor de beste heldenmanagers liggen er duizenden euro’s te wachten.

Tokens

Epic Hero maakt gebruik van twee cryptomunten. Om te beginnen heb je, geheel in lijn met het thema van dit spel met zijn mythische goden, Thoreum (OLD) nodig. Deze munt kun je bij verschillende brokers en crypto exchanges kopen. Daarnaast heeft Epic Hero zijn eigen unieke token: de Epichero. Je hebt een van deze munten of een combinatie ervan nodig om helden te kopen, hun skills te verbeteren en binnenkort ook als je je eigen game-universum wilt inrichten.

Kenmerken

Vette NFT goden en monsters. Als je een NFT game wilt spelen, maar je zit niet te wachten op virtuele legoblokjes of kinderachtige kawaii-beestjes, dan is Epic Hero misschien de titel voor jou. De helden van het spel zijn goed getekend en stralen macht en agressie uit. Dat maakt deze titel interessant voor de liefhebbers van fantasy, horror en oude legenden.

Kies je favoriete gamemodus. Epic Hero biedt meerdere manieren om het spel te spelen. Je kunt ten eerste tegen het team helden van een andere speler vechten. Een voor een gaan de karakters dan de strijd met elkaar aan, tot het hele team gewonnen of verloren heeft. Maar je kunt er ook voor kiezen om Epic Hero als een dungeon crawler te spelen, waarbij je steeds naardere wezens tackelt en ondertussen flink wat tokens binnen kunt halen. Tenslotte is er de Battle for Olympus, waarbij je je door een legioen sterke eindbazen heen moet vechten en boven aan het klassement probeert te komen.

Veel mooie plannen. Dit spel heeft begin 2022 al flink wat opwindende kenmerken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende gamemodes en je kunt op meerdere manieren crypto binnenhalen. Maar binnen een jaar zou dit spel nog veel meer moois moeten gaan bieden. Op de planning staan de mogelijkheid om een eigen legendarisch thuis voor je wezens in te richten, de mogelijkheid om je eigen helden te creëren en de uitbreiding van het NFT-assortiment.

Account aanmaken

Lijkt het je leuk om gruwelijke monsters en machtige goden met elkaar op de vuist te laten gaan? Of ben je vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid om met je NFT-karakters een passief inkomen te verdienen? Je hebt dan hoe dan ook een Epic Hero-account nodig, en dat maak je als volgt aan.

Je moet ten eerste een cryptowallet hebben die Thoreum accepteert. Voor de meeste transacties heb je Thoreum en/of de in-game token (Epichero) nodig, dus die kan je net zo goed meteen kopen bij een betrouwbare broker. Verbind dan op de website van het spel je wallet met Epic Hero en maak een gebruikersnaam met wachtwoord aan. Je bent nu klaar om het spel te spelen, waarvoor je minimaal één held zult moeten kopen. Epic Hero draait gewoon in de browser van je apparaat.

Beveiliging

Dit spel draait op de bekende smart chain van Binance, een van de grotere cryptoplatforms ter wereld. Elke transactie binnen het spel wordt vastgelegd op de blockchain van Binance (BSC), waarmee die veilig en controleerbaar is. Epic Hero maakt op zijn website gebruik van een SSL-certificaat om elke verbinding van de spelers te versleutelen. Ook het feit dat het team achter Epic Hero een wegenkaart en een whitepaper met hun plannen en bedrijfsmodel op hun website hebben staan, wekt vertrouwen.

Ontwikkelingen

Epic Hero bestaat sinds eind 2021 en er is sinds die tijd een flink gamesysteem in elkaar gestampt, met een marktplaats, NFT sales, NFT staking en quests. Epic Hero heeft op zijn website ook een handige road map waar we kunnen zien wat we nog kunnen verwachten van de titel. En dat is veel: later in 2022 kunnen spelers hun eigen mythische land inrichten, met anderen vechten om grondstoffen, huisdieren adopteren en fokken en méér monsters verslaan. Als dit allemaal van de grond komt, kan het spel tot een van de meest veelzijdige NFT-games uitgroeien. Een titel om in de gaten te houden dus.

Conclusie

Epic Hero is een jonge maar veelbelovende titel in het steeds groeiende assortiment NFT games. Het thema is zeker niet uniek, maar wel leuk uitgewerkt – de verschillende goden, monsters en andere epische karakters zijn leuk om te verzamelen. Het spel heeft nu al veel interessante features die de komende tijd nog flink uitgebreid worden. De allerbelangrijkste trekpleister van Epic Hero is de mogelijkheid van NFT staking, dus het verdienen van passief inkomen door NFT’s te bezitten. Alleen al om die feature is dit spel een kijkje waard als je in NFT wilt gaan investeren.